Bio

Roemenië – Murfatlar | Domeniul Bogdan – Feteasca Neagra

Artikel 49 van 73
€ 12,50 (inclusief btw)

Roemenië – Murfatlar – Domeniul Bogdan – Feteasca Neagra

  • Druivenras: Feteasca Neagra
  • Proef en ruik: Fijne en frisse aroma’s van (gedroogde) pruimen, zwarte bessen en bramen, lichte toets van zwarte peper. Zachte en rijpe tannine. Volle wijn zonder zwaarte.
  • Lekker bij: Stoofschotels, gegrild rood vlees, vegetarische ovengerechten met aubergine, gerijpte harde kaas.
  • Feteasca Neagra (of Black Maiden) is de parel van Roemeense inheemse druivensoorten met een duizendjarige geschiedenis. Zaden van Feteasca Neagra werden ontdekt in oude overblijfselen uit Roemenië, meer dan 2000 jaar oud. Je vindt de Feteasca Neagra vooral in Transsylvanië, in het Noorden van Roemenië. Er zijn in Moldavië en Hongarije ook enkele wijnboeren die hem in de wijngaard hebben staan. Deze druif heeft de finesse van Pinot Noir, de stevigheid van Cabernet Sauvignon en de kruidigheid van Syrah! Genetisch is deze druif verwant met de witte variant Feteasca Alba. Deze wijn is opgevoed op grote foeders. De mooie balans tussen de tanninestructuur en de zuurtegraad geven een goed bewaarpotentieel. Ze wordt zachter en complexer naarmate de wijn ouder wordt.
  • Als je graag wijn drinkt gemaakt van Nero d’Avola, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Carmenere en Pinotage moet je dit een keer geprobeerd hebben.
  • De eerste wijnstokken van dit jonge domein werden in 2011 aangeplant, het gebied bevindt zicht tussen de Donau en de Zwarte Zee. De AOC Murfatlar kent al druiventeelt sinds de tijd van de Romeinen. Het is het eerste domein in Roemenië dat volgens de biologisch-dynamische landbouw werkt. Men heeft het standpunt dat goede wijn alleen maar van gezonde goede druiven gemaakt kan worden.
  • Wijnmaker Leonello Anello: “We zijn ervan overtuigd dat druiven van hoge kwaliteit alleen kunnen worden verkregen door de principes en ritmes van de natuur te respecteren, deze manier van cultiveren waardoor het terroir zich kan uiten door de ontwikkeling van authentieke smaken en de productie van wijnen met persoonlijkheid.”

Druivenras Zweigelt
Zweigelt is een blauwe druif die in 1922 ontwikkeld is door Fritz Zweigelt van het Federale
Instituut voor Wijncultuur in Klosterneuburg, Oostenrijk. Het is een kruising van de St.
Laurent en Blaufränkischdruiven. Het is de meest voorkomende blauwe druif in de
Oostenrijkse wijnbouw. In 2008 besloeg het areaal aldaar 6512 hectare. Ook wordt zij in
Kroatië, Hongarije, Duitsland en Canada verbouwd.
De fruitige smaken die in de Zweigelt zitten lijken op de smaken van rood fruit. Kersen,
zwarte bessen en bij niet-houtgerijpte wijnen van de Zweigelt past ook de smaak van
bramen. De rode wijnen van de zweigelt zijn stevige wijnen die vol van smaak zijn met mooie
milde zuren.

© 2009 - 2024 Il diVino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.