Bio
Spanje: Almansa | Haciënda el Espino – 1707 Varietales
Spanje – Almansa | Haciënda el Espino – 1707 Varietales
- Druivenras: Monastrell, Garnacha Tinto, Cabernet Sauvignon
- Proef en ruik: Complexe geuren met bosfruit en kruiden, aangenaam in de mond. Rond, soepel en vooral veel fruit. Intense granaatkleur met prachtige paarse reflecties.
- Lekker bij: Rijk gevulde pasta, ragu, vlees van de BBQ, stevig gekruid mediteraans.
- Net buiten de stad Almansa, ligt Haciënda el Espino. Een zeer modern wijnhuis op een zeer bijzondere plek waar in 1707 een historische veldslag plaatsvond. 300 jaar later is het unieke terroir uitgeroepen tot een nieuwe ‘DO’, een gemarkeerd gebied met zeer goede druivenkwaliteit. Het geografische gebied van de Denominación de Origen Almansa is gelegen op een hoog plateau dat grenst aan de autonome regio's Valencia en Murcia langs de zogenaamde Almansa Corridor. De corridor heeft eeuwenlang de overgang gemarkeerd van de landen van Levante (kustgebieden) naar Castilla. Monastrell of mourvedre is een authentiek Catalaanse druif, veel verbouwt in de provincie Valencia. Monastrell zorgt vrijwel altijd voor een wijn van hoge kwaliteit met een hartige, soms wat zoete kracht met een perfecte structuur. Grenache is een oud druivenras in het rood, grijs en wit te vinden. Een rank die zeer oud kan worden terwijl de productie op peil blijft en vaak verbeterd in kwalitatief opzicht. De wijn is vaak sterk en vol fruit. Cabernet Sauvignon is een van 's werelds meest aangeplante druivensoorten. Oorspronkelijk een kruising in 1760 van de rode cabernet franc en de witte sauvignon blanc. Dieprood gekleurd, in geur en smaak vaak gekenmerkt door kracht, tannine en donker rood fruit. Kan goed en lang rijpen op houten vaten.