Bio
Frankrijk: Ventoux | Domaine de Marotte – Rosé Cuvée Jules
Frankrijk – Ventoux | Domaine de Marotte – Rosé Cuvée Jules
- Druivenras: mourvedre, grenache, syrah
- Proef en ruik: In de geur herken je aroma’s van rood fruit zoals aardbei en framboos maar ook wat vanille en laurier. De smaak sluit daar naadloos op aan met dezelfde impressies. Verder is de Cuvée Jules vol en levendig en hij heeft een lange afdronk.
- Lekker bij: kan zowel bij vlees als vis beetje zomers bereid, verder de Mediterrane keuken en vooral bij gerechten uit het Midden-Oosten.
- Rosé met veel smaak. 50% mouvedre (dé druif voor Bandol) geeft deze wijn zijn basis, 20% syrah geeft hem wat meer bite en karakter én (dat weet niemand maar hebben wij van wijnmaker Daan gehoord) er zit een paar procent vermentino in en die geeft net even de swing. Biologische druiven van een ondergrond van klei-zand en kalk, handmatig geoogst met een rendement van 50 hl/ha. Zachte persing, koude bezinking temperatuur gecontroleerd vergist, klaring door zwaartekracht. En ook leuk: deze rosé kan best een paar jaar mee.
- Domaine de Marotte ligt aan de voet van de Mont Ventoux. Tussen de wijngaarden staat een verstevigde kloosterboerderij – een zogenaamde Mas – die stamt uit het eind van de 16e eeuw. Vroeger werd er voornamelijk groente en fruit verbouwd rondom de Mas. En aan het eind van de 19e eeuw vond men er ook veel truffels. Maar helaas zijn de truffeleiken in de loop der jaren bijna allemaal gerooid.
- “In 1998 zijn wij – Daan & Elvire van Dijkman – naar Frankrijk verhuisd. Onze zoon Niels was toen net 1 jaar oud. Later werden hier onze kinderen Eline, Luc en Jules geboren. Het boerderijleven heeft van ons een hecht gezin gemaakt. Altijd samen werken, eten, drinken, lachen, huilen, afzien, genieten, delen, leren en nog veel meer.”