Bio

Frankrijk: Château de Manissy Lirac Bio

Vorige Artikel 35 van 36 Volgende
€ 18,95 (inclusief btw)

Château de Manissy Lirac Bio

  • Druivenrassen: Grenache & Syrah
  • Proef en ruik: badend in de zon en gekoeld door de Mistral wind is dit een levendige Lirac-wijn met diepte en balans. Het heeft intense smaken van rood en donker fruit gecombineerd met geuren van garrigue, specerijen die geleidelijk versmelten tot een lange, kruidige afdronk. De wijn is vol en zacht van smaak en heeft een prachtige finesse waarin iets frisse tonen het geheel mooi ondersteuen en voor een fraaie balans zorgen.
  • Lekker bij Filet mignon, lamsbout met knoflook en rozemarijn uit de oven, lamskoteletjes, vederwild, gebakken aardappelen met peterselie en knoflook.
  • De druiven worden met de hand geoogst en zijn afkomstig van zand- en kleigronden met aan het oppervlak 'galets roulés' ook wel puddingstenen genoemd. De wijngaarden zijn aangeplant in terrassen liggend op het zuiden. Na de oogst worden de druiven ontsteelt, gekneusd en koud geweekt gedurende 12 tot 48 uur. Alcoholische gisting wordt gestart door inheemse gisten en gaat door bij gematigde temperaturen (24-28°C) gedurende ongeveer 20 dagen. De wijn rijpt in betonnen tanks en 20 tot 30 % van de wijn rijpt in 2 en 3 jaar oude eikenvaten gedurende 6 maanden.
  • Château de Manissy komt al in de geschriften voor in de 17e eeuw en was destijds eigendom van de familie Lafarge. Omdat er in die familie geen opvolger was om het domein voort te zetten werd het geschonken aan de kerk. Het waren die kerkbroeders die de wijngaarden aanplantten in Tavel en begin 20ste eeuw werd hun eerste oogst binnengehaald. Omdat het kerkgenootschap zelf inmiddels ook op hoge leeftijd was gekomen werd in 2003 het wijngaard management overgedragen aan Florian André, een jonge wijnmaker uit Tavel.
  • Florian, 7e generatie in de wijnfamilie, begon direct met de 'conversie' naar biologische teelt. Hij volgde universitaire opleidingen in zowel Orange als in Beaune. In de Bourgogne liep hij stage bij het befaamde Domaine Armand Rousseau in Gevrey-Chambertin. Daarnaast volgde hij stage opleidingen in Bordeaux. Daar werkte hij bij de beroemde Lurton familie in Margaux, eigenaren van de Grand Cru kastelen Brane Cantenac, Dufort Vivens en Ferrière. Al op deze top kastelen werken duurzaam en in veel gevallen inmiddels ook biodynamisch. Anno 2021 zijn alle wijngaarden van Château de Manissy overget op biodynamische cultuur en zijn nu ook biologisch-dynamisch gecertificeerd (Demeter).
© 2009 - 2023 Il diVino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.