Wijnclub

Wijnclub Voorjaar 2025

Artikel 1 van 88
€ 59,35 (inclusief btw)
Overzicht

WIJNCLUB  Voorjaar 2025 (leverbaar vanaf begin maart 2025)

Il diVino's WijnClub:

  1. Vier keer per jaar een (h)eerlijk verrassingspakket met 6 spannende wijnen. 
  2. Inclusief bijpassende smaakvolle recepten.
  3. Ledenprijs van dit pakket is 49,95 per kwartaal (of 189,80 per jaar en  360,80 XL per jaar)
  4. Direct minstens 10% korting > en 5% extra korting bij een jaarabonnement < 
  5. 10% korting op nabestellingen (per kwartaal, op de wijnen uit het actuele kwartaalpakket). 

Inhoud voorjaar 2025:

Italië – Puglia | Feudo di Santa Tresa – Integro Verdeca

  • Druivenras: Verdeca. De Verdeca druif is een eeuwenoud druivenras dat zijn naam ontleent aan de groene kleur (verde), die het heeft, zelfs als deze volledig rijp is. En rijp worden ze want deze biologisch geteelde Verdeca is afkomstiguit Salento in Puglia, gelegen in de hak van Italië. Druiven worden 's nachts geplukt wat de aanwezigheid van frisse zuren garandeert en de wijn lekker opwekkend maakt.
  • Proef en ruik: delicaat boeket met tonen van perzik, mango en verse ananas. Zachte frisheid in de mond, in balans met heerlijk zacht fruit.
  • Lekker bij: Griekse salade met feta en olijven, vispizza, seafood, gamba's, elegante gerechten met limoen of citroen, geroosterde groenten, vegetarische gerechten.
  • De wijn wordt gemaakt door Feudo di Santa Tresa, sinds 2002 in handen van Stefano Girelli en zus Marina Girelli. Toen de mogelijkheid zich aandeed om het uit 1697 daterende domein te kopen twijfelden ze geen moment. Vanaf dat moment is het domein in alle glorie herstelt en wordt er volledig biologisch en duurzaam gewerkt. Dat komt voort uit de filosofie om het domein onderdeel van de omgeving te laten zijn. Zo wordt er gezorgd dat wilde planten en bloemen de kans krijgen om te groeien, dat trekt diverse insecten en dieren aan, die op hun beurt zorgen voor een natuurlijke biodiversiteit in de wijngaarden.
  • Prijs per fles: € 9,50 (voorjaarsprijs leden 8,55)

Recept bij de Verdeca:  Ceviche van schelvis ( 4 personen)

Ceviche komt van origine uit het noorden van Peru. Super verse vis is hierbij essentieel! Door de zuren ‘garen’ de eiwitten, wat zorgt voor een mooie zachte textuur en een zeer verfijnde smaak!
Ingrediënten: 0.5 kg. schelvisfilet, zonder vel (evt. andere witvis), 2 limoenen, 0.5 rode ui, 0.5 rode chilipeper, 0.5 bosje koriander, 25 ml. olijfolie, fleur de sel en peper.
Bereiding: Snipper de rode ui en hak de verse koriander. Snijd de Spaanse peper over de lengte door, ontdoe van de zaden en zaadlijsten en snijd ragfijn. Rasp met de fijne rasp de schil van de limoenen op de schelvis filets. Bestrooi de filets met de gesnipperde ui en de Spaanse peper, en knijp hierna pas het limoensap over de filets uit. Laat minimaal 3 uur afgedekt marineren in de koeling. Trancheer de filets à la minute, druppel er wat olijfolie over en bestrooi met koriander, peper uit de molen en fleur de sel. Lekker met zoete aardappel, komkommer granité, bloemkool couscous of mosterdcrème.

Australië - McLaren Vale | d'Arenberg - The Witches Berry Chardonnay

  • Druivenrassen: 93% Chardonnay, naast wat Viognier en Marsanne
  • Proef en ruik: veel steenfruit (perzik, nectarine, abrikoos) en tropisch fruit (mango, ananas), lichte saliniteit met citrus zest en verse limoen en een kleine toets van wat hout (toast).
  • Lekker bij: bij de borrel, Midden-Oosten keuken (Ottolenghi’s gegrilde druiven met buratta), kipsalade, geroosterde groenten, Thaise cuurry met kip of garnalen.
  • De naam Witches Berry komt van onkruid dat hier groeit in de wijngaarden. Italiaanse vrouwen hebben in het verleden het sap van de bes in hun ogen gedaan die hun pupillen verwijdde waardoor ze donkerder en mooier leken. De wijn is (voor een Chardonnay), elegant en verfijnd wat deze wijn fijn wat extra spanning geeft. 60% rijpe in gebruikte eikenhouten vaten en 40% in rvs. Chester Osborne, 4e generatie Osborne en eigenaar van d’Arenberg, en direct herkenbaar aan zijn flamboyante overhemden die hij draagt, heeft het wijnimperium van zijn familie laten groeien boven elke verbeelding. De familie kocht in 1912 78 hectare in McLaren Vale en bouwde hun eerste winery in 1927. Tegenwoordig beslaan de wijngaarden 200 hectare. McLaren Vale is genesteld tussen glooiende heuvels en een pittoreske kustlijn, ongeveer 35 km ten zuiden van Adelaide. Deze regio heeft een mediterraan klimaat dat ideaal is voor de druiventeelt. Alle wijngaarden van d'Arenberg die in eigendom zijn en ook de wijngaarden welke gehuurd worden, zijn NASAA-gecertificeerd voor biologische en biodynamische landbouw.
  • Prijs per fles: € 12,95 (voorjaarsprijs leden 11,66)

Portugal – Tejo | Casaleiro – Colheita Selecionada Branco

  • Druivenrassen: Fernao-Pires, Chardonnay, Sauvignon Blanc
  • Proef en ruik: frisse en fruitige aroma’s met citrus en tropische tonen met een lichte romigheid. Fris, harmonieus en met een aanhoudende afdronk. Licht citroen kleurig met groenige tinten.
  • Lekker bij: vis uit de oven, gestoofde octopus, bacalhau, op een zonnig terras, als aperitief bij de borrel.
  • Van de lokale druif Fernão Pires, ook een veelvoorkomende familienaam, van oorsprong uit de Bairrada. Meest aangeplante witte druif van Portugal. Aromatische druif met lekker veel geur en smaak. In deze blend aangevuld met Chardonnay en Sauvignon Blanc voor lekker smaakvolle wijn voor alledag. De druiven worden voor persing ontsteelt en ondergaan een koude inweking gevolgd door zachte persing en vergisting op lage temperatuur. Dit zorgt voor de heerlijke zachte frisheid in de wijn. Tejo ligt in het midden van Portugal ten noordoosten van Lissabon. Voorheen Ribatejo, ook wel de “tuin van Lissabon” genoemd.
  • Prijs per fles: € 7,50 (voorjaarsprijs leden 6,75)

Portugal – Tejo | Casaleiro – Colheita Selecionada Tinto

  • Druivenrassen: Castelao, Trincadeira en Touriga Nacional
  • Proef en ruik: aroma's van rijp rood fruit, zoals kersen en pruimen, met subtiele hints van specerijen. In de mond is de wijn krachtig en vol, met smaken van zwarte bessen, bramen. De tannine is zacht en goed geïntegreerd, wat zorgt voor een ronde, gebalanceerde afdronk met een lichte kruidigheid. Diepe wijn met een intense robijnrode kleur.
  • Lekker bij: ideaal als aperitief of bij gerechten zoals gegrild vlees, stoofschotels of pastagerechten met een rijke tomatensaus. Ook fraai bij geroosterd varkensvlees en gerechten met veel paddenstoelen.
  • Castelao is een relatief zeldzaam ras dat vooral in Bairrada en Tejo voorkomt onder de naam Camarate Tinto, het geeft wijn met veel wilde bessen in de geur. Trincadeira is ook een lokaal ras uit de Tejo en geeft vooral donker fruit en een volle afdronk. Touriga Nacional komt van oorsprong uit de Dao (dorpje Touriga) en is dé druif voor Port. Deze druif geeft vooral de geur van zwarte bessen en bramen. Tejo ligt in het midden van Portugal ten noordoosten van Lissabon. Voorheen Ribatejo, ook wel de “tuin van Lissabon” genoemd. De Tejo-regio is bekend om zijn kalk- en leemhoudende bodems, die de wijn karakteristieke mineraliteit geven. Het klimaat van Tejo, met zijn warme zomers en koele nachten, zorgt voor een ideale rijping van de druiven.
  • Prijs per fles: € 7,50 (voorjaarsprijs leden 6,75)

Recept bij de Tinto Casaleiro:  Tagliatelle al Ragù Bolognese (4 personen):

Ingrediënten: 250 gram rundergehakt, 200 gram ui, in brunoise gesneden, 100 gram wortel, in brunoise gesneden, 75 gram bleekselderij, in brunoise gesneden,1 kg tomaten, ontveld en zonder zaadjes, 800 gram tomatenpassata, 15 ml. olijfolie, 0.5 teen knoflook, 1 takjes tijm, 125 ml. rode wijn, 2 gram Piment d'Espelette, zout en peper, 375 gram tagliatelle (gebruik bij voorkeur een pasta die niet te glad en dun is, zodat de saus zich goed aan de pasta met stukjes vlees kan hechten).

Bereiding: Bak het gehakt aan in wat olijfolie en voeg 200 gram ui, wortel, bleekselderij, zout en zwarte peper toe. Bak deze even mee. Voeg de tomaten, tomatenpassata, knoflook en tijm toe en zachtjes inkoken tot ca 1,5 liter saus (of tot deze mooi dik is geworden). Kook ondertussen de rode wijn in tot de helft. Breng de saus op smaak met de rode wijn en piment d'Espelette. Kook de pasta beetgaar in ruim kokend water met zout. Voeg 2 eetlepels pastawater toe aan de saus, giet af, en serveer met de saus. Variatietip: voeg een klein beetje steranijs, koriander en kruidnagel toe voor een intensere smaak.

Roemenië - Wallachia | VAST - Rosu de Ceptura

  • Druivenrassen: Cabernet Sauvignon, Feteasca Neagra, Merlot
  • Proef en ruik zwoele rijpe kersen, bramen, chocolade, vanille, laurier, drop, mediterrane kruiden
  • Lekker bij stoofgerechten met lams- of rood vlees, picanha, spare-ribs, plaattaart van aubergine, oudere harde kazen. 
  • Davino is een modern Roemeens wijnhuis. Een voorbeeld van de revival van de wijnbouw die overal in Oost-Europa heeft plaats gevonden sinds de moelijke jaren in de vorige eeuw. Met respect voor de natuur en een professionele, toegewijde focus op kwaliteit, slaagt Davino er in om kwaliteitswijnen te maken die ver buiten de eigen landsgrenzen worden gewaardeerd. De wijngaarden van Davino liggen in de Roemeense Dealu Mare regio. Ongeveer anderhalf uur rijden naar het noorden vanaf de hoofdstad Boekarest. Midden in deze regio ligt het  dorpjeCeptura, dat al in de veertiende eeuw bekend was om haar wijnen. Het is een heuvelachtig gebied met verschillende microklimaten en veel zonuren. Davino is hier twintig jaar geleden gestart met het maken van wijnen die recht doen aan de eeuwenoude reputatie van de regio. Het gebruik van herbiciden zoveel mogelijk voorkomen. In plaats daarvan worden de wijngaarden verschillende keren per jaar geploegd. Dat voorkomt erosie en heeft een positief effect op de micro-organismen die de grond levend houden. Er wordt netjes gesnoeid om te voorkomen dat er weliswaar een grote oogst is, maar ook een mindere kwaliteit. Wanneer de druivenstokken minder vrucht dragen, dan is het sap in de druiven geconcentreerder  en dat geldt uiteraard ook voor de wijn.
  • Prijs per fles: € 9,95 (voorjaarsprijs leden 8,96)

Frankrijk - Pays d’Oc | La Madeleine Saint Jean - Marselan & Merlot

  • Druivenrassen : Marselan en Merlot.
  • Proef en ruik:  zonnig rood en zwart fruit, iets confiture, zoete kruiden. Fraaie structuur met veel bosvruchten in de mond, iets robuust en boers, aantrekkelijk. Mag even in een karaf.  
  • Lekker bij: rood vlees, stoofgerechten met lamsvlees, eend, biefstuk chimichurri, kip, biet wellington, pastaschotels, charcuterie.
  • Het domein ligt in de kleine haven van Marseillan, zo’n 50 kilometer van Montpellier vandaan, aan de lagune van de Thau en aan de monding van het Canal du Midi. De wijngaarden beslaan een oppervlakte van een klein 40ha op een ondergrond van klei en kalksteen. De wijngaarden kijken uit over het Thau-bekken. De wijnkelder, de wijnmakerij en het opslag grenzen aan de vissershaven van Marseillan. Het is al generaties lang in het bezit van de familie Banq. De druivenrassen die zijn aangeplant zijn vooral Grenache en Syrah. Daarnaast ook nog Marselan, Merlot, Cabernet Sauvignon, Chardonnay en Viognier en nog een aantal minder bekende, inheemse druiven. Vanwege de ligging van de wijngaarden (aan zee, wind, veel zon) is er bijna geen gebruik van bestrijdingsmiddelen.
  • Marselan is een recente kruising tussen Cabernet Sauvignon en Grenache Noir uit de jaren ’60. De naar Marselan verwijst naar de herkomst: Marseillan, Domaine Madeleine was een van de eerste domeinen die deze soort heeft aangeplant.
  • Prijs per fles: € 11,95 (voorjaarsprijs leden 10,76)

Recept bij de Marselan-Merlot :  Een heerlijk Frans kippetje met haricot verts (4  personen)

Ingrediënten: hele boerderijkip, 100 g roomboter (ongezouten), 3 takjes rozemarijn, 1 citroen, 1 kg krielaardappelen, 600 gr haricots verts, olijfolie, peper en zout

Bereiding: Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen. Rasp de schil van de citroen. Hak 3 blaadjes van de rozemarijn fijn, (bewaar de takjes). Meng de rozemarijn en de citroenrasp met een snuf peper door de roomboter heen. Haal het vel van de boerderijkip een beetje los, verdeel de roomboter onder het vel, en er overheen. Snijd de citroen doormidden. Vul de boerderijkip met de citroen en de rest van de rozemarijn takjes. Vet een ovenschaal in. Leg de kip in de ingevette ovenschaal. Bak de kip 50-60 minuten in de oven, tot de kip gaar en goudbruin is. Snijd de krielaardappelen door midden, leg deze in een ovenschaaltje, meng wat olie en peper en zout met de aardappelen. Schuif de aardappelen nog 30 min in de oven bij de kip. Snijs de uiteindes van de haricots verts er af. zet een pan water op en  kook de haricots verts in 8 minuten gaar. Haal de kip uit de oven, haal de overgebleven citroen en rozemarijn uit de kip. Serveer deze samen met de aardappelen en de haricot verts.

© 2009 - 2025 Il diVino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.