Frankrijk: ABK6 Pineau des Charentes 10ans d'Âge

Vorige Artikel 17 van 17
€ 22,95 (inclusief btw)

ABK6 - Domaines Francis Abecassis - Pineau des Charentes 10ans d'Âge

Pineau des Charentes is een drank van most die versterkt is met cognac. De smaak is enigszins zoet en wordt in Zuid-West Frankrijk vaak licht gekoeld als aperitief geserveerd. De maritieme invloeden van de oceaan zijn voor de drank van bijzonder belang. Uiteraard gebruikt Cognac Leyrat oude Cognacs voor de Pineau des Charentes en wordt de Pineau des Charentes gedurende enkele jaren gerijpt alvorens gebotteld en verkocht te worden.

18%. Goud van kleur. De neus van deze oude Pineau is aromatisch, intens en rijk van geur, vooral honing, abrikozen en vijgen. Hij ontwikkeld zich naar mooie rijpen tonen welke beschreven worden als Rancio, typisch voor zo’n oude Pineau. De smaak is lekker dik en vol en weerspiegeld de rijkheid van de geur. Deze Pineau is prachtig in balans met mooi geïntegreerd alcohol.

De Pineau wordt gevormd door tijdens de vergisting van de druiven goede kwaliteit Cognac toe te voegen. De vergisting stopt en er blijft zodoende wat restzoet over in wijn.  De 10 jaar rijping op eikenhouten vaten geeft naast een prachtige kleur ook meer smaakintensiteit en lengte mee. Een ontdekking.

Licht gekoeld lekker als aperitief,  bij desserts met fruit, bij milde blauwaderkazen of smeuïge roodflora kazen.

© 2009 - 2023 Il diVino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.