Onze wijnkenners

Team Il diVino

Graag stellen we ons even voor! Onze wijnkenners staan voor je klaar voor wijn-spijs advies, relatiegeschenken en gezelligheid. U bent van harte welkom in onze winkels in Amersfoort, Bussum en Hilversum!

 

Harrald Koedam - Il diVino Bussum

 • Ik ben Harrald Koedam en ik ben zeer enthousiast om voor il diVino in Bussum te werken.  Sinds een jaar of 25 reis ik meerdere keren per jaar naar Frankrijk, voornamelijk de Elzas, om wijnhuizen te bezoeken.  Het verzorgen van wijnproeverijen doe ik met veel plezier en vakanties bestaan toch minstens uit het bezoeken van een of meerdere wijnboeren. Er staat voor vijf meter wijnboeken in de kast.  Door de jaren heen heb ik echt een passie voor wijn ontwikkeld. Onder andere voor de wat onbekende wijnen uit bijvoorbeeld de Balkan en “vin nature”.  Kom gezellig langs in de winkel en ik vertel je er graag alles over! Hiervoor was ik werkzaam bij de Hocras, waar we elkaar wellicht weleens zijn tegengekomen. Ik ben getrouwd met Nicolette. Samen met onze drie pubers wonen wij in de Hilversumse Meent.
 • @: harrald@ildiVino.nl

 

Hubert (spreek uit Ubèr) van Mastrigt - Il diVino Amersfoort/Bussum/Hilversum

 • Al in de zomer van mijn vierde levensjaar voegde mijn Franse oma enkele druppels rode wijn toe aan mijn glas gevuld met water. Wijn drink ik dus aan tafel. Misschien maakt dat mij ervaringsdeskundige, maar ik doe niet graag water bij de wijn. Mijn passie is koken en ik ervaar wijn als een essentieel onderdeel van het gerecht. Telkens weer is het een uitdaging om de ultieme wijn bij het gerecht te serveren. Welke wijn laat de komkommerparels in mijn gerecht de hoofdrol spelen? Roept deze stevige, dieprode, maar fluweelzachte wijn de emoties op die bij mijn Osso Buco horen? Daarom blijf ik proeven, proeven en nog eens proeven. Nu ik tot mijn grote plezier bij Il diVino aan de slag ben is het zaak om het hele brede assortiment op de kaart te zetten. Nog een paar honderd te gaan. Ik houd je op de hoogte.

 • @: hubert@ildiVino.nl

 

Aukje Ter Horst - Il diVino Hilversum/Amersfoort

 • Mijn naam is Aukje Ter Horst, en door de jaren heen is mijn passie voor wijn gegroeid. Ik ben er steeds meer over gaan leren en ontdekken. Ik ga dan ook regelmatig op zoek naar mooie en bijzondere wijnen bij kleine (natuurlijke) wijnboeren in o.a. België, Nederland en Duitsland, en soms wat verder. Ik heb een voorliefde voor de Pinot Noir en vergelijkbare druiven en geniet van het ontdekken van wijnen uit niet alledaagse landen, zoals Georgië, Marokko, en de Balkan. Gezien mijn passie voor deze wijnen, zit ik bij Il diVino goed op mijn plek en hoop ik jullie in de winkel mee te kunnen nemen op deze bijzondere wijnreis. Naast het werken voor Il diVino ben ik ook nog werkzaam als docent in het voortgezet speciaal onderwijs, en vind het geweldig dat ik dit werk kan combineren met mijn passie voor wijn. Tot ziens bij een van onze winkels.
 • @ : aukje@ildivino.nl

Heidie Janssen - Il diVino Amersfoort

Mijn naam is Heidie Janssen en ik werk sinds september ‘23 bij Il diVino. Ik heb 26 jaar lang met veel plezier gevlogen bij KLM. In 2021 ging het roer om, en besloot ik een opleiding in de wijn te gaan volgen. Ik maakte altijd al veel uren in de keuken, en wilde graag wat meer van wijn weten. Van het een kwam het ander, en nu werk ik met veel plezier bij Il diVino. Wijnliefhebbers die wel eens bij mij in Amersfoort in de winkel komen, weten dat ik graag
verhaaltjes vertel over de wijn. Wijn is in mijn ogen emotie en een beleving, en daar hoort een verhaal bij. Of je nu veel of weinig weet van wijn als jij enthousiast bent, ben ik blij! Waar het uiteindelijk over gaat, is of je de wijn lekker vindt! Welke wijn mijn favoriet is, hangt erg af van het moment. Maar ik ben fan van Duitse wijnen, Riesling en Spätburgunder ( Pinot Noir). Verder is triatlon mijn sport, in de winter wat op een lager pitje, maar in de zomer zo’n 10 uur per
week in aanloop naar het wedstrijdseizoen. Trainen doe ik het liefst in Zweden, waar we een blokhut hebben, en een prachtig ( zwem) meer voor de deur. Reizen blijf ik doen, liefst in Europa, de mooiste wijn binnen handbereik.
Ik woon in Harderwijk, samen met mijn man. Oudste zoon woont al 7 jaar in Miami maar gelukkig komt de jongste in de weekenden nog vragen wat we eten. Tot gauw in een van onze winkels!

Ewout Jansen - eigenaar/oprichter van Il diVino Wijnwinkel(s)

 • Ewout's wijnliefde begon al op (te) jonge leeftijd met het verzamelen van wijnetiketten. In de loop der jaren heeft zich een voorkeur voor spannende wijnen ontwikkeld. Veelal uit Europa omdat daar nog oneindig veel originele druivenrassen te vinden zijn waar karaktervolle wijnen van gemaakt worden...Dat enthousiasme heeft in 2008 geleid tot de opening van een wijnspeciaalzaak in Hilversum. In 2020 ook in Bussum en in 2022 in Amersfoort. Wijn is plezier, het gaat om het genieten, dus laten we er niet te ingewikkeld over doen en met elkaar het glas heffen. Proost!
 • Vanwaar de bedrijfsnaam?
  • "In Spanje had ik El Divino bezocht. Een prachtige uitgaansgelegenheid in de haven van Ibiza Stad. Dat leek me de ideale naam voor een wijnzaak, het goede leven, Vino in de naam.....Maarrrr, er was in Nederland precies één bedrijf met exact dezelfde naam actief. Een kledingzaak...gevestigd in Hilversum. Van het Spaanse El Divino was het even zoeken naar een oplossing, maar uiteindelijk bleek het een kleine maar logische stap naar het Italiaanse Il diVino. Want, we hebben Italiaanse familie, een grote liefde voor Italiaanse wijnen. En Il diVino is ook de bijnaam van Michelangelo, en kunst en wijn gaan natuurlijk erg goed samen.”
 • @: ewout@ildiVino.nl

 

© 2009 - 2024 Il diVino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.