Onze wijnkenners

Team Il diVino

Graag stellen we ons even voor! Onze wijnkenners staan voor je klaar voor wijn-spijs advies, relatiegeschenken en gezelligheid. U bent van harte welkom in onze winkels in Amersfoort, Bussum en Hilversum!

 

Harrald Koedam - Il diVino Bussum

 • Ik ben Harrald Koedam en ik ben zeer enthousiast om voor il diVino in Bussum te werken.  Sinds een jaar of 25 reis ik meerdere keren per jaar naar Frankrijk, voornamelijk de Elzas, om wijnhuizen te bezoeken.  Het verzorgen van wijnproeverijen doe ik met veel plezier en vakanties bestaan toch minstens uit het bezoeken van een of meerdere wijnboeren. Er staat voor vijf meter wijnboeken in de kast.  Door de jaren heen heb ik echt een passie voor wijn ontwikkeld. Onder andere voor de wat onbekende wijnen uit bijvoorbeeld de Balkan en “vin nature”.  Kom gezellig langs in de winkel en ik vertel je er graag alles over! Hiervoor was ik werkzaam bij de Hocras, waar we elkaar wellicht weleens zijn tegengekomen. Ik ben getrouwd met Nicolette. Samen met onze drie pubers wonen wij in de Hilversumse Meent.
 • @: harrald@ildiVino.nl

 

 Micha(ela) Elkohlani - Il diVino Amersfoort

 • Als kind zat ik op het aanrecht terwijl mijn moeder kookte. Zij verwerkte veel kruiden, specerijen en drank in haar gerechten. Zij vroeg mij dan om te raden wat erin zat. Dit is uitgegroeid tot een liefde voor smaak in alle vormen.  Kanonkop Kadette was de eerste wijn die ik waardeerde, een Meursault was de eerste chardonnay die ik lekker vond en een Sauternes uit 1984 is de meest bijzondere wijn die ik tot op de dag van vandaag heb gedronken. Er kan gezegd worden dat ik een duurdere smaak heb, maar ik hou juist van het zoeken naar pareltjes die anders zijn dan 'normaal'. . Kwaliteit voor de juiste prijs. Met geluk heb ik de juiste werkplek gevonden.
 • @: micha@ildiVino.nl

 

 

Anneleen Westerhof - Il diVino Bussum/Hilversum

 • Een mooi glas intens rood uit Italië, fris wit uit Hongarije of een heerlijke Griekse bubbel, er is weinig waar je mij niet blij mee maakt als het om wijn gaat. Tijdens het werken in een slijterij begon mijn interesse in wijn. Inmiddels heb ik me helemaal ondergedompeld in de wijnwereld en ben ik aardig wat kennis, passie en ervaring verder. Met een grote nieuwsgierigheid naar minder bekende wijnlanden en druiven ben ik bij Il diVino helemaal op mijn plek.
 • @: anneleen@ildiVino.nl

 

Hubert (spreek uit Ubèr) van Mastrigt - Il diVino Amersfoort/Bussum/Hilversum

 • Al in de zomer van mijn vierde levensjaar voegde mijn Franse oma enkele druppels rode wijn toe aan mijn glas gevuld met water. Wijn drink ik dus aan tafel. Misschien maakt dat mij ervaringsdeskundige, maar ik doe niet graag water bij de wijn. Mijn passie is koken en ik ervaar wijn als een essentieel onderdeel van het gerecht. Telkens weer is het een uitdaging om de ultieme wijn bij het gerecht te serveren. Welke wijn laat de komkommerparels in mijn gerecht de hoofdrol spelen? Roept deze stevige, dieprode, maar fluweelzachte wijn de emoties op die bij mijn Osso Buco horen? Daarom blijf ik proeven, proeven en nog eens proeven. Nu ik tot mijn grote plezier bij Il diVino aan de slag ben is het zaak om het hele brede assortiment op de kaart te zetten. Nog een paar honderd te gaan. Ik houd je op de hoogte.

 • @: hubert@ildiVino.nl

Siem Schogt - Il diVino Amersfoort/Bussum/Hilversum

 • Ik ben geboren in een vat wijn, figuurlijk natuurlijk. Al vanaf jongs af aan ben ik opgegroeid tussen de flessen. In mijn hele familie staat wijn centraal. Zo zullen de oudere generaties misschien de wijnhandel van mijn opa zich kunnen herinneren. Niet geheel onverwachts is de wijngekte ook naar mij overgeslagen. Ik wil het liefst alles weten over wijn. Niet alleen over wat je drinkt, maar ook over het proces van het wijnmaken zelf. Ik vind het heerlijk om in de wijngaard te staan en mijn handen vies te maken aan het plukken en persen van de druiven. Het harde werken vind ik dan ook heerlijk, het kan mij niet druk genoeg zijn. Daarom ben ik bij Il diVino aan het juiste adres beland. Ik help mensen graag met het uitzoeken van de lekkerste wijnen. Schroom niet om om even binnen te komen en een babbeltje te maken tijdens het uitkiezen van de perfecte wijn! Proost en tot snel, Siem
 • @: siem@ildiVino.nl

Ewout Jansen - eigenaar/oprichter van Il diVino Wijnwinkel(s)

 • Ewout's wijnliefde begon al op (te) jonge leeftijd met het verzamelen van wijnetiketten. In de loop der jaren heeft zich een voorkeur voor spannende wijnen ontwikkeld. Veelal uit Europa omdat daar nog oneindig veel originele druivenrassen te vinden zijn waar karaktervolle wijnen van gemaakt worden...Dat enthousiasme heeft in 2008 geleid tot de opening van een wijnspeciaalzaak in Hilversum. In 2020 ook in Bussum en in 2022 in Amersfoort. Wijn is plezier, het gaat om het genieten, dus laten we er niet te ingewikkeld over doen en met elkaar het glas heffen. Proost!
 • Vanwaar de bedrijfsnaam?
  • "In Spanje had ik El Divino bezocht. Een prachtige uitgaansgelegenheid in de haven van Ibiza Stad. Dat leek me de ideale naam voor een wijnzaak, het goede leven, Vino in de naam.....Maarrrr, er was in Nederland precies één bedrijf met exact dezelfde naam actief. Een kledingzaak...gevestigd in Hilversum. Van het Spaanse El Divino was het even zoeken naar een oplossing, maar uiteindelijk bleek het een kleine maar logische stap naar het Italiaanse Il diVino. Want, we hebben Italiaanse familie, een grote liefde voor Italiaanse wijnen. En Il diVino is ook de bijnaam van Michelangelo, en kunst en wijn gaan natuurlijk erg goed samen.”
 • @: ewout@ildiVino.nl

 

© 2009 - 2023 Il DiVino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.