Bio

Frankrijk: Annick Stoffel Riesling Alsace

Vorige Artikel 30 van 82 Volgende
€ 12,95 (inclusief btw)

Alsace - Annick Stoffel Riesling

  • Druivenras: 100% Riesling. Op RvS wordt de wijn vergist en deze rust vervolgens nog twee
    maanden op de lie om hem zijn verfijnde karakter te geven. In de lente wordt de wijn geklaard. Vervolgens vindt de botteling plaats.
  • Proef en ruik : een frisse en strakke wijn met mooie, complexe zuren, frisse appeltjes, citroen, perzik en een elegant licht bloemig bouquet. Fijn rins van smaak. In de afdronk indrukken van groene kruiden.
  • Lekker bij : zoetwatervis zoals forel en snoekbaars, zuurkool met tongrolletjes, rijpe roodflora kaas.
  • Annick Stoffel bewerkt als een rentmeester haar 9,7 hectare wijngaarden. Met hulp van moeder Jacqueline pasten zij samen op de ‘winkel’. Nu is het tijd voor de volgende generatie die  staat te trappelen om het bedrijf de biologische toekomst in te loodsen. Matthieu heeft de werklust van zijn oma, de gedrevenheid van zijn opa en het enthousiasme van zijn moeder. Deze mix zal het niveau van de wijnen verhogen en een plaats bij de elite veroveren. De bloemige en druivige aroma’s die hun wijnen zo typeren zullen beslist behouden blijven. Deze tonen worden namelijk in belangrijke mate bepaald door de hoge ligging van de wijngaarden en de bodem van Marne kalk op leem. Deze bodem werd zo’n miljoen jaar geleden geformeerd. Toen waren het Zwarte Woud en de Vogezen nog één. Door ijstijd, erosie en overstromingen is het middelste deel ingezakt en een vlakte geworden. In de daaropvolgende geologische perioden zijn beddingen ontstaan. Juist hier treffen we de wijngaarden die Annick, in de lijn van de traditie beheert. De Elzas is 170 km lang en slechts enkele kilometers breed. De wijngaarden liggen beschut tegen de oostelijke voetheuvels van de Vogezen, de andere grens wordt gevormd door de Rijn. Er zijn ruim 7800 wijnboeren die gemiddeld minder dan 10 ha bezitten en ruim 45% heeft zelfs minder dan 5 ha.
© 2009 - 2023 Il DiVino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.