Bosnië-Herzegovina: Hercego Blatina

Artikel 1 van 1
€ 8,95 (inclusief btw)

Vinarija Čitluk - Hercego Blatina

  • Druivenrassen: Blatina, een druivenras dat alleen staat aangeplant in Herzegovina.
  • Proef en ruik: de wijn is mooi donker robijn-rood van kleur. De geur is aromatisch, met vooral veel rood en zwart fruit, met wat kruidige accenten van tabak en koffie. In de mond is de wijn rond, warm en fruitig met plezierige zuren. De tannines zijn zacht, wat de wijn een soepele afdronk geeft.
  • Heerlijk bij gegrild roodvlees, mooie ham, lamsvlees, gevogelte, stevige visstoofpotten, aromatische roodflora kazen of goede belegen kaas.
  • Vinarija Citluk werd in 1957 opgericht als staatscoöperatie. In 2002 werd het verkocht en ging als commercieel bedrijf verder. Vinarija Citluk bezit 400 hectare eigen wijngaarden op diverse locaties in de omgeving van Mostar en Citluk.

Recept : Sappige, krokante gevulde kalkoen

Ingrediënten (4 pers.): 1 kalkoen (ca 3 kg), 200 g paddestoelen, 2 stronkjes selderij, 2 appels, 1 ui, 1 teentje knoflook, bosje peterselie fijngehakt, 500 g gemengd gehakt, 80 g paneermeel, 1 ei, 1 el suiker, scheutje Calvados, nootmuskaat, boter, peper en zout

Bereiding: Meng het ei, paneermeel en peterselie door het gehakt. Snijd de paddestoelen en selderij fijn. Snipper de ui en fruit glazig in boter. Pers er de knoflook bij. Voeg de paddestoelen en selderij toe en roerbak 3 minuten. Schil de appels en snijd in stukjes. Bak de appels met suiker in boter tot ze mooi gekaramelliseerd zijn. Besprenkel met een scheutje calvados. Roer de paddestoelen, selderij  en appeltjes door het gehakt. Kruid flink met nootmuskaat, peper en zout. Verwarm de oven voor op 220°C. Kruid de kalkoen van binnen en van buiten met peper en zout. Doe de vulling in de buikholte en bind de kalkoen dicht met keukentouw. Smelt een klont boter. Leg de kalkoen in een braadslede en giet er de gesmolten boter over. Plaats 40 minuten in de voorverwarmde oven. Bedruip de kalkoen regelmatig met het braadvet uit de braadslede. Verlaag de oventemperatuur naar 180°C en laat de kalkoen nog eens 90 minuten bakken. Lekker met gegrilde groenten en aardappelkroketjes.

  • Hét adres voor (h)eerlijke wijnen
  • Hilversum - Bussum - online
  • Per fles te bestellen
  • Kiezen: smaaktype of land
  • Gratis thuisbezorgd va 80,-
  • Persoonlijk advies? 
  • 035-6229159 of info@ildivino.nl
  • We helpen graag!

 

 

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

  

© 2009 - 2021 Il DiVino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.