Italië : ​Sei Uno Prosecco di Conegliano e Valdobbiadene DOCG

Vorige Artikel 14 van 26 Volgende
€ 17,50 (inclusief btw)

Sei Uno Bellenda - Prosecco di Conegliano e Valdobbiadene DOCG

  • Druivenras: Prosecco
  • Proef en ruik: appel, hazelnoot, citrus, rozemarijn, munt. Crispy, sappig, krokant, 
  • Lekker als feestelijk, luxe aperitief. Bij voorgerecht met vis, oesters, mooie ham, Pecorino, jonge geitenkaas.
  • De wijngids van de Espresso vindt dit al een paar jaar lang de beste Prosecco. En dat is niet voor niets, dit is een zeer speciale Prosecco, die heel atypisch een 2e gisting op fles heeft gehad. Een 2de gisting is de methode die wordt toegepast bij Franciacorta en Champagne. Meestal wordt Prosecco te delicaat geacht voor dit proces uit angst dat het fijne fruit en de typische bloesemgeuren van de Prosecco worden overstemd. Gelukkig geeft het de wijn hier alleen maar meer diepte en body. De eerste productie van deze wijn was gereserveerd voor de familie om een ​​evenement te vieren in 1961 en daar komt de oorsprong van de naam vandaan SEI UNO.

Amuse: Pecorino di Pienza & Capocollo (vegetarisch > Caciocavallo)

De Capocollo is een deel van het varken tussen de kop en de lendenen (lende in het geval van het varken).  Het wordt ook scamerita genoemd (in Toscane), of coppa (in Noord-Italië), of localitàna (in sommige gebieden van Zuid-Italië). Zeer dunne plakjes geven de ultieme smaakbeleving, licht zoutig, ietsje rokerig en vet en fijne rondeur, prachtig met een mooie droge Prosecco.

De halfgezouten Pecorino (van 2 tot 5 maanden) heeft een ronde smaak en de schil is behandeld met olijfolie. De unieke smaak van deze kaas is te danken aan de unieke lokale omstandigehden. De kleiachtige bodems van de weilanden, waarvan de geurige kruiden de melk een spannende smaak geven van kastanje, laurier en kruiden;  de schapen, waarvan er in Pienza slechts 3000 zijn, en de melk waarmee een heel andere, top kwaliteit, kaas dan andere soorten pecorino wordt geproduceerd. Het zoutige, pittige karakter is geweldig als tegenhanger van de frisse, strakke Sei Uno....

Caciocavallo Kaas, typisch voor Zuid-Italië, met een elastische textuur (die bij verhitting zacht wordt), gemaakt van koemelk of traditioneel met buffelmelk. De kaas staat bekend om zijn kenmerkende peervormige uitmonstering. Licht romig, ziltig, 

 

© 2009 - 2022 Il DiVino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.