Bio

Frankrijk: Corbieres – Clos Baquiere – l’Altruiste

Vorige Artikel 41 van 42 Volgende
€ 9,95 (inclusief btw)

Frankrijk – Corbières | Clos Baquiere – l’Altruiste 

  • Druivenras: 80% Grenache – 20% Syrah
  • Proef en ruik: diep rode kleur met reflecties van viooltjes. Geur van vers rood fruit, paars fruit (bramen, zwarte kersen), hint van chocolade. Fijne kruidige smaaknuances met een rijk mondgevoel, fijne rijpe tannine en een overvloed aan rood fruit.
  • Lekker bij: gegrild rood vlees, diverse oude kazen, pastaschotels met ragu of lasagna, pulled pork, verfijnde stoofschotels met vlees of linzen.
  • De druiven groeien op een ondergrond van zandsteen en kalk op de hellingen van Mont Alaric ten oosten van Corbières. Het domein is opgericht in 1999 door Frédéric Corpel in Fonties d’Aude. Zijn wijngaarden zijn de meest oostelijk gelegen wijngaarden in de regio. Ze profiteren daar zowel van de invloeden van de Middellandse Zee als van de Atlantische oceaan. Het domein beslaat inmiddels ongeveer 20ha en de wijngaarden zijn in omschakeling naar biologische teelt. Het doel van Frédéric is om wijnen te malen die plezier geven, vriendenwijn en die uitdrukking geven aan het terroir van Corbières.

 

Bò kho

Een heerlijk gerecht voor in de winter! In Frankrijk is dit gerecht bekend als de boeuf bourguignon. In vietnam maken zij dit gerecht ook! Gemaakt met wortelen, heerlijk stoofvlees en een rijke smaak van kruiden en specerijen! Eet smakelijk!

  • Ingrediënten voor 4 personen:  Voor de marinade: 2 eetlepels vietnamese vissaus, 1 eetlepel bruine suiker, 2 eetlepels geraspte verse gember, 2 theelepels chinees 5-kruidenpoeder, theelepel zwarte peper. 
  • Voor het vlees: 1,5kg runderstoofvlees in blokjes van ongeveer 3 cm gesneden, 2 eetlepels plantaardige olie, 6 grote sjalotten in dunne plakjes, 1 kopje gehakte tomaat vers of uit blik, 2 eetlepels geraspte verse gember, 3 teentjes knoflook gehakt, 3 eetlepels fijngehakt citroengras, 1 theelepel zout, 4 steranijs, 1 (5cm) kaneelstokje, 1 of 2 chilipepers in de lengte gespleten, 700 gr middelgrote wortelen geschild in stukjes van 3cm gesneden. Garnering:  2 stengels gesneden lente-uitjes, 1 kopje koriandertakjes,1 kopje muntblaadjes, kopje kleine thaise basilicumblaadjes
  • Bereiding: Maak de marinade: roer de vissaus, suiker, gember, 5-kruidenpoeder en peper door elkaar. Doe het rundvlees in een grote kom, voeg de marinade toe en masseer het in het vlees. Laat minstens 15 minuten marineren, of langer als de tijd het toelaat (kan indien gewenst worden ingepakt en een nacht in de koelkast worden bewaard).  Doe olie in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Als de olie heet is, bak je de runderblokjes in kleine porties tot ze mooi bruin zijn. Als al het rundvlees bruin is, doe je de stukjes terug in de pan. Voeg sjalotten toe, blijf roeren zodat de ui en het vlees goed mengt en kook nog 4 tot 5 minuten, tot de ui zacht is. Voeg de tomaat, gember, knoflook, citroengras en zout toe, roer goed om zodat het vlees goed rondom de ingrediënten zit, voeg vervolgens steranijs, kaneel en chili toe. Top het af met 4 kopjes water en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat het sudderen, dek af met een deksel op een kier (of luchtgaatjes) en kook ongeveer 1 uur en 15 minuten, tot het vlees goed uit elkaar valt. oeg wortelen toe aan de pan en kook nog 15 minuten. Schep indien nodig vet van het oppervlak van de bouillon (of zet een nacht in de koelkast en verwijder het gestold vet voordat u het weer opwarmt). Schep om te serveren in afzonderlijke kommen. Garneer met lente-uitjes, koriander, munt en basilicum.de pan en serveer op een groot bord. U kKunt er zelf voor kiezen om een heerlijk stokbroodje of wat rijst er bij te serveren!
  •  
© 2009 - 2022 Il DiVino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.