Bio

Frankrijk: Domaine Cady Anjou 'Cheninsolite'

Artikel 6 van 36
€ 21,95 (inclusief btw)

Domaine Cady Anjou 'Cheninsolite' Bio

  • Druivenras: Chenin Blanc. De druiven worden wat later geoogst en rijpen Franse barriques. 
  • Proef en ruik geuren en smaken van rijp wit fruit, honing, frisse meloenen en gedroogde abrikozen. Ook iets van specerijen door de houtrijping. Krachtige dronk met veel mondgevoel en lengte, en een energieke frisse toon typisch voor deze druivensoort.
  • Lekker bij kort gebakken coquilles, gegrilde tarbot met botersaus, Tikka Massala, Brillat Savarin (kaas).
  • Domaine Cady is een familiebedrijf waar de opvolging sinds de start in 1927 van vader op zoon gaat. Momenteel zijn het vader Philippe en zijn zoon Alexandre (in 2011 nog finalist in het concours jonge talenten in de wijnbouw maar inmiddels volledig in het bedrijf) die met veel respect voor de natuur volgens de visie van 'Terra Vitis' het domein bestieren. Dit bestaat du moment uit 20 hectare, waarvan het merendeel aangeplant is met Chenin Blanc. Een klein gedeelte wordt gereserveerd voor de droge Anjou Blanc en zijn houtgerijpte grote broer ‘Cheninsolite’, de rest voor de edele Coteaux du Layon in diverse cuvées en jaargangen.
  • Winnaar 'medaille d'Or Concours Général Agricole'

Pastilla (Marokkaans gerecht, vegetarisch) 4 personen

Ingrediënten: 500 g uien, 3 wortelen, 1 courgette, 1 teentje knoflook, 100 ml water, 1 blik kikkererwten (400 g), 5 eieren,  1 bosje bladpeterselie, 1 bosje koriander, 5 cm gember, 0,50 blokje bouillon, 100 g amandelpoeder, 1 el ras el hanout, 1 kl komijnpoeder, 2 el olijfolie, peper, zout, 1 pak filodeeg, 1 ei.

Bereiding: Spoel de kikkererwten goed onder koud stromend water. Pel de uien en snipper fijn. Pel het teentje knoflook en halveer. Spoel de koriander en de bladpeterselie en snipper fijn. Schil de gember en rasp hem. Schil de wortelen en snijd in fijne blokjes. Spoel de courgette en snijd eveneens in blokjes. Zet een pan op het vuur met wat olijfolie en bak hier de uien en knoflook in. Voeg daarna de blokjes wortel en courgette toe en stoof even glazig. Voeg de koriander, bladpeterselie, gember, komijn, peper en zout toe.  Giet er het water bij, brokkel er het bouillonblokje over en voeg de kikkererwten toe. Laat nog even sudderen. Klop 5 eieren los en voeg ze bij de saus. Meng goed tot de eieren gestold zijn. Laat afkoelen. Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de ras-el-hanout, snuifje grof zeezout, peper en het amandelpoeder. Vet een ovenschotel met olijfolie. Spreid enkele vellen filodeeg over de schotel. Zorg ervoor dat de bodem bedekt is en dat de vellen ruim over de schotel hangen. Verdeel een deel van de saus met de kikkererwten en daarna het amandelmengsel op het filodeeg. Dek af met 2 vellen filodeeg. Ga zo verder tot de vullingen op zijn, en eindig met een laagje amandelmengsel. Vouw de vellen filodeeg, die over de rand van de ovenschotel hangen, naar binnen om de pastilla te sluiten. Klop het ei los en bestrijk de pastilla ermee. Bak gedurende 20 minuten in de hete oven tot de hele bovenlaag mooi goudgeel ziet. Haal uit de oven en serveer meteen.

© 2009 - 2024 Il diVino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.