Bio

Frankrijk – Sud-Ouest | Mont d’Oraas – ADN64 Rouge

Vorige Artikel 11 van 31 Volgende
€ 10,95 (inclusief btw)

Frankrijk – Sud-Ouest | Mont d’Oraas – ADN64 Rouge

  • Druivenras: 100% Tannat
  • Proef en Ruik: In de neus tonen van “en pointe” rijp zwart fruit met een vleugje amandel amandelspijs. Door de koude voorgisting en de lage fermentatie temperatuur proeft de wijn zeer verfrissend en het fruit komt dan nog meer tot zijn recht. Aan het eind proef je nog wat cacao. Kracht en rijkheid blijven behouden door het karakter van de druivensoort. En de afdronk is zwoel, soepel en zacht.
  • Lekker bij: Charcuterie en oude kazen als aperitief, maar ook heerlijk bij gegrilde- of BBQ-gerechten en rund, lam of wild waar wat vet aan zit of geserveerd wordt met rijke sauzen en garnituur.
  • Tannat is vermoedelijk afkomstig uit de Franse voormalige provincie Béarn. De term Tannat komt uit het Occitaans: Tanat, van tan: tanin, dat wil zeggen gebruind, wat komt door de sterke concentratie tannine. Het is een belangrijke druif in o.a. de befaamde wijnregio’s Cahors, Côte du Brulhois en Madiran. De druivensoort wordt meer in Uruguay verbouwd dan in het zuidwesten van Frankrijk, in het Frans de Sud-Ouest genoemd. In Uruguay wordt de soort Harriague genoemd naar Pascual Harriague die hem in 1870 vanuit Baskenland meenam. De druivensoort heeft een lange hangtijd nodig om de optimale rijpheid te bereiken.
  • De wijngaard van Domaine Mont d’Oraàs beslaat 5 hectare en strekt zich uit over een heuvel op het zuiden/zuidwesten, 80% beplant met de druifrassen tannat, cabernet-franc, cabernet-sauvignon en de rest met merlot en manseng met prachtig uitzicht op de Pyreneeën en het Baskenland omgeven door een bos met eeuwenoude eiken. Op een paar honderd kilometer van de Atlantische Oceaan, geniet het landgoed van een zeeklimaat met invloeden van de bergen. De wijnen worden gerijpt in de kelder die uitgegraven is in de heuvel.
  • Alleen perfect gezonde druiven gaan in de wijn. Cluster voor cluster, bes voor bes, worden de druiven met de hand via drie opeenvolgende sorteringen in de wijngaard geselecteerd. Vinificatie gebeurt per perceel en druivensoort. De vatkamer bestaat uit kleine vaten van tien, twintig, dertig en veertig hectoliter. Deze wijn is afkomstig van klei-grindachtige bodems. De wijngaard heeft een plantdichtheid van 6.500 wijnstokken/ha en een opbrengst 80 hl/ha. De druiven worden handmatig geoogst.
  • Rapportcijfer van De Groene Hammersma: 9-
© 2009 - 2024 Il diVino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.