Bio

Hongarije : Tokaj-Hétszõlõ dry Furmint

Vorige Artikel 25 van 38 Volgende
€ 12,95 (inclusief btw)

Tokaj-Hétszõlõ Furmint Bio

  • Druivenras: Furmint.
  • Proef en ruik fris fruit als peer, appel en perzik. Daarnaast volop witte besjes en citrusvruchten. Rond, enigszins complex en zacht, vitaal, spannend. Lekker doordrinken hoor dit.
  • Heerlijk bij gebakken forel, gerookte zalm, frisse kipspiesjes, gegrilde groene groenten, zachte kazen, milde Vietnamese of Thaise gerechten met vis of vega.
  • De Furmint druif is een echte Hungaricum: een uniek, inheems Hongaarse druivenras. Deze biologisch verbouwde druif maakt ook prachtige, droge witte wijnen. Hij maakt ook gelijk veel indruk hier. Zeer intens fruitig en een volle geur van rijpe appels. Strakdroog, pittige zuurgraad, en een mineralige afdronk. Veel spanning en vitaal! Op jonge leeftijd al heel charmant maar na enkele jaren rijping in de kelder ontstaan er ook heerlijke honing en walnoot smaken. Hiermee zet u echt een verrassing op tafel. Een waar genoegen om het alleen te drinken, maar werkt ook uitstekend bij gestoomde vis met een roomsaus met bospaddenstoelen en peterselie.

Gestoomde zeeduivelblokjes 'Asian Style'

Ingredienten (4 personen) 600 g zeeduivel filet, in blokjes van 2 à 3 cm, stoommandje en bakpapier, 1 el geraspte gember, 1 teentje fijngesneden knoflook, 4 lente-uitjes in ringetjes gesneden, peper en zout, 200 g basmatirijst, 1 el donkere sojasaus, 1 el sesamolie, 1 bosje koriander.

Bereiding: Kruid de zeeduivel blokjes lichtjes met peper en zout. Leg ze op bakpapier in het stoommandje. Strooi er de geraspte gember over. Zet het deksel op het stoommandje en stoom boven een met water gevulde pot ca 4 minuten. Leg de fijngesneden knoflook en lente-ui ringetjes boven op de vis en stoom nog een minuutje verder. Kook de basmatirijst beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de sojasaus met de sesamolie in een pan.Verdeel de gestoomde zeeduivel blokjes over de borden met wat Aziatische saus. Werk af met verse koriander. Serveer met de basmatirijst.

 

© 2009 - 2023 Il diVino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.