Italië: Polvanera Susumaniello Bio

Artikel 29 van 29
€ 11,95 (inclusief btw)

Italië - Puglia | Susumaniello Le Marchesana Cantine Polvanera

  • Druivenras: Susumaniello (een lang vergeten druivenras wat gelukkig weer in ere hersteld is)
  • Proef en ruik:  rijp rood fruit zoals kersen en bessen, aangevuld met kruidige nuances zoals peper en kruidnagel. In de mond sappig gul en met behoorlijk wat lengte. Vol, rijk en zacht van smaak mét veel elegantie.
  • Lekker bij: gestoofd vlees, rijke gevulde pasta's, hardere kazen.
  • Polvanera heeft veel wijngaarden bijgeplant. Van deze jonge stokken maken ze nu een serie cépage-wijnen waar deze Susumaniello er een van is. Susumaniello is een oude druivensoort uit Apulië, waar heel lang niets mee gedaan is. Nu wint ze echter snel aan interesse en populariteit. De druiven geven over het algemeen minder alcohol dan primitivo, fijnere tannine dan negroamaro en behouden zelfs in het hete Apulië goede zuren. Het zijn goed gemaakte wijnen met de gulheid van Puglia en de frisse en zuivere stijl van Polvanera.

Recept  Ossobuco (4 personen)

Ingrediënten: 4 kalfsschenkels, rond de 300 gram per stuk, 1 winterpeen, 2 stengels bleekselderij, 400 gram gepelde tomaten, 4 takjes tijm, 600 ml groentebouillon, bloem, olijfolie, zout, peper en witte wijn naar smaak. Grote ovenschaal.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Besprenkel de kalfsschenkel met peper en zout en haal ze door de bloem.

3. Schil de winterpeen en maak de bleekselderij schoon; het is belangrijk dat de draden uit de stengels zijn, want dat geeft een minder prettig mondgevoel. Snij de winterpeen en bleekselderij in kleine blokjes. 

4. Doe wat olijfolie in een pan en bak de schenkels aan. Dit hoeft niet lang, maar ze moeten een lekkere kleur krijgen. Leg ze daarna in een grote ovenschaal. 

5. Doe in een andere pan ook wat olijfolie en bak daarin de bleekselderij en de winterwortel, net zolang totdat het 'harde' van de groenten is. Blus het daarna in de pan af met een flinke scheut witte wijn, om het vervolgens bij de schenkels in de ovenschaal te doen. 

6. Giet de gepelde tomaten en de groentebouillon over de schenkels en leg de tijm ook in de schaal. Voeg eventueel naar smaak nog wat zout toe. Het is belangrijk dat de schenkels zo veel als mogelijk onder vocht staan, om uitdrogen te voorkomen.

7. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en zet deze ongeveer 2 uur in de oven. Als de ossobuco na die tijd nog niet helemaal gaar is, kan de schaal nog 20 minuten zonder folie in de oven. Let er wel op dat de schenkels niet gaan uitdrogen, of doe er nog wat groentebouillon bij.  Lekker met verse pasta of aardappelpuree.

© 2009 - 2024 Il diVino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.