Spanje: Bell Cross La Figaflor

Artikel 35 van 35
€ 18,75 (inclusief btw)

Montsant | Bell Cross - 'La Figaflor' 

  • Druivenrassen:  Garnacha Blanca, 4 maanden sur lie gerijpt.
  • Proef en ruik een uitbundige en frisse wijn, zacht en loepzuiver, grapefruit, lime, witte bloemen. Verfrissend en uitnodigend. 
  • Lekker bij diverse visgerechten, schaal- en schelpdieren, elegante pasta’s, risotto.
  • Aan het eind van de dag komen ze bij Bell Cros bij onder een gigantische vijgenboom 'La Figaflor' samen om het glas te heffen. La Figaflor is bij uitstek de wijn die daarvoor geschikt is.
  • DGH (De Grote Hamersma): door Harald Hamersma met een 9- gewaardeerd "Kijk aan, daar hebben we er weer eens eentje. Of beter gezegd: twee. Het Zweedse echtpaar Ann & Peter Skoglund had hun bedrijf verkocht, overwoog met een deel van de centjes een buitenhuis te kopen in de buurt van het door hen zo geliefde Barcelona om te eindigen met de acquisitie van een wijndomein. Het motto 'Weet je hoe je een klein fortuin maken in de wijnindustrie? Dan moet je met een groot fortuin beginnen,' was hen waarschijnlijk onbekend.  Enfin, de zaken voortvarend aangepakt. Ze werden met open armen ontvangen door de gemeenschap, vooral toen deze zag dat ze een en ander serieus namen door wijnmaker Joan Asens aan zich te verbinden. Een man met de bijnaam 'Crac', grofweg te vertalen als genie, een status die Asens onderstreepte met zijn uitverkiezing tot wijnmaker van het jaar in Catalonië.  En, werpt zulks nou een beetje zijn vruchten af? Zeker als het gaat om het resultaat van deze met deze hand geplukte garnacha blanca. Sappig en voor zo'n vaak toch wat brave druif niet schromend om zich nadrukkelijk te presenteren. Er is sap. Er is pit & drive. Er verschijnt grapefruit aan den einder, er kan een kruisje achter kruisbessen nota bene, er is een bewijs van anijs en zonnige kruiderij en er pinkelen tinkelende zuren. "

Recept: Gegrilde courgetterolletjes (4 personen)

  • Ingrediënten: 2 courgettes, 600 gr verse spinazie, 3 teentjes verse knoflook, 1 citroen (schil), 100 gr geraspte oudere kaas, 250 g ricotta, 150 gr mozzarellabolletjes, 800 gr tomatenblokjes, 2 takjes tijm, 2 takjes rozemarijn, 1 bosje basilicum, 2 el pijnboompitten, olijfolie, nootmuskaat, peper, zout.
  • Bereiding: Verwarm de oven voor op 220°C. Zet een wokpan op het vuur met wat olijfolie en laat er de geperste knoflook zachtjes in stoven. Voeg de tomatenblokjes toe, de takjes tijm en rozemarijn. Laat ca 20 minuten sudderen op een laag vuurtje. Hak de spinazie grof en laat in delen slinken in olijfolie. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Laat uitlekken. Roer de ricotta los wat geraspte citroenschil, geraspte kaas, spinazie, zout en peper. Snijd de courgetten met een dunschiller in lange smalle stroken van ongeveer 3 mm dik, zonder de zaadlijst. Schep de knoflook-tomatensaus in een ovenschaal. Neem de plakjes courgette, lepel er wat van het kaas-spinaziemengsel op en rol op. Schik ze in de ovenschaal in de tomatensaus. Verdeel er de mozzarellabolletjes over, bestrooi met de pijnboompitten en plaats 25 minuten in de oven. Garneer met blaadjes verse basilicum. Lekker met rijst of verse pasta.
© 2009 - 2024 Il diVino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.