Bio

Spanje: Bodegas Marta Maté - Viñas del Lago *Bio

Artikel 32 van 32
€ 22,50 (inclusief btw)

Ribera del Duero | Bodegas Marta Maté - Viñas del Lago *Bio

  • Druivenrassen: Tempranillo, Garnacha, Albillo. 
  • Proef en ruik geuren en smaken van zwoel rood en zwart fruit als bramen, pruimen en donkere kersen. Mooi pittig en zacht door de rijping op eikenhouten vaten. Zeer elegant en toch vol van smaak, heerlijk doordrinkbaar.
  • Lekker bij vegetarische quiche, pasta met gegrilde groenten, gegrilde worstjes, beef Wellington.
  • Van de bezochte 181 bodega’s die Tim Atkins voor zijn jaarlijkse beroemde Ribera del Duero rapport bezocht, is Marta Maté verkozen tot Winemaker of the Year!
  • DGH (De Grote Hamersma): door Harald Hamersma met een 9 gewaardeerd "Blend met de onalledaagse albillo, een nota bene witte Spaanse druif die bekend staat als ‘vlak, neutraal en niet bepaald inspirerend’. Vaak dient ie als grondstof voor brandy. Of verdwijnt ie in de literpakken van de wijnfabrieken. Soms echter bekommert een wijnmaker zich om zo’n bleekneusje. Heel af en toe is dat zelfs een hele goede. Zoals die van Bodegas Marta Maté. Hij stelde 'm voor aan blauwe regiogenoten tempranillo en garnacha. En dan ontstaat er - in ieder geval bij deze Viña del Lago - iets heel bijzonders. Volle kersen, onthaarde frambozen, sappige pruimen, lichte specerij, spoortje zoet, doordrinkzuren. Dik, rijp, zwoel en peperig sap. Gul, weldadig en breed uitpakkend. Zuiver en schoon. En tot doordrinken aanzettend. En dat doen we zonder morren."

Papillotes de poulet (4 personen)

  • Ingrediënten: 4 mooie kipfilets, 500 gr krielaardappeltjes, 2 wortelen, 2 prei, 2 el fijngehakte peterselie, 2 el fijngehakte dragon, 100 ml witte wijn, 100 ml kookroom, franse mosterd, olijfolie, chilivlokken, peper, zout.
  • Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de aardappeltjes met olijfolie, peper en zout. Doe ze in een ovenschotel en laat ca 30 minuten gaar worden in de oven. Verdeel de kipfilets over 4 vellen aluminiumfolie. Schil de wortelen en spoel de prei. Snijd ze à la julienne. Meng met de helft van de peterselie en dragon. Verdeel over de kip. Kruid met enkele chilivlokken, peper en zout. Vouw de folie gedeeltelijk tot papillotes , maar laat bovenaan nog open. Meng de room met de wijn en 1 tl franse mosterd. Verdeel over de pakketjes en sluit ze nu helemaal. Leg ze 15 à 20 minuten in de oven of tot de kip gaar is. Bestrooi de aardappeltjes met de rest van de groene kruiden en geniet!
© 2009 - 2024 Il diVino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.