Wijnclub Zomer 2024

Artikel 1 van 83
€ 59,35 (inclusief btw)

WIJNCLUB Zomer 2024 (beschikbaar vanaf juni 2024)

Alles op een rijtje

  1. Vier keer per jaar een (h)eerlijk verrassingspakket met 6 spannende wijnen. 
  2. Inclusief bijpassende smaakvolle recepten.
  3. Voor leden bedraagt de prijs 49,95
  4. Direct 10% korting > en 5% extra korting bij een jaarabonnement < 
  5. 10% korting op nabestellingen (per kwartaal, op de wijnen uit het actuele kwartaalpakket). 
  6. Gratis thuisbezorgd.

Kroatië | Vina Belje - Graševina Select

  • Druivenras: Graševina.  Het meest voorkomende druivenras in Kroatië. Deze Graševina Select van Vina Belje, die afkomstig is van de oevers van de Donau uit het grensgebied van Kroatië met Hongarije, is een zeer veelzijdige culinaire wijn.
  • Proef en ruik:  veel aroma’s van verse (groene) appel en citrusvruchten in combinatie met een mooie mineraliteit. De smaak is crispy fris, rijk en sappig. De afdronk is lang met fijne eetlustopwekkende zuren. De belangrijkste kenmerken van deze wijn zijn de ongeremde fruitigheid en frisheid, waarbij de mineraliteit van het Baranja-terroir onmiskenbaar naar voren komt. De wijn is licht geelgroen van kleur. 
  • Lekker bij: gegrilde kip, wit vlees, kalfsvlees of varkensvlees. Maar ook prima bij zoetwater- en zeevisgerechten met ansjovis of sardines, bij oesters of een mosselpannetje. Bij een hammetje, kazen, een borrelplankje, (groene) asperges, kalkoen, gegrilde groenten als courgette en aubergine en pasta sauzen op tomatenbasis, en bij een rijsttafel. Kortom; zeer veelzijdig en een ware gastronomische alleskunner.
  • Fles 10,50 > voor leden 9,45
  • Doos 63,00 > voor leden 56,70

Recept bij de Graševina: citroenkip met dille, venkel & ras el hanout (4 personen)

  • Ingrediënten: 8 stuks kippendij, 4 citroenen, 20 takjes verse dille, 1 knol venkel, 400 gram bimi (aspergebroccoli), 400 gram Provençaalse aardappeltjes, 4 tl ras el hanout, olijfolie, peper, zout.
  • Bereiding (rekening houden met kip marineren): Begin met het maken van de marinade. Pers daarvoor de citroenen uit, meng dit sap met 1 theelepel zout, een halve theelepel verse zwarte peper, de ras el hanout en de helft van de takjes gehakte dille. Prik de kippendijtjes in met een vork of de punt van een mes zodat de marinade goed kan intrekken. Leg ze in de marinade en zorg dat alle kanten van het vlees goed bedekt zijn met de marinade. Zorg er dus voor dat het bakje niet al te groot is. Zet dit bakje afgesloten weg in de koelkast voor minimaal een uur, maar, hoe langer ( ca 6 uur) de kip in de marinade staat, des te beter. Snij de venkel in reepjes. Leg deze in een schaaltje in de airfryer. Leg daarna de kippendijtjes er bovenop en schenk het restant van de marinade ook in het bakje. Bak dit gedurende 20 minuten op 200 graden. Heb je geen airfryer, het kan ook in de koekenpan. Voeg dan wel de gesneden venkel pas later toe zodat het niet te slap wordt en gebruik wat extra olijfolie in de pan. Bak ondertussen in een koekenpan de Provençaalse aardappeltjes goudbruin. Meng in een mengkom de bimi met wat olijfolie, peper en zout. Deze kun je ook vijf minuutjes in de airfryer bakken waardoor de roosjes heel knapperig worden. Uiteraard kun je ze ook vijf minuutjes in een koekenpan bakken.  Serveer alles leuk op een bord of in schaaltjes en maak af met takjes dille. Eet smakelijk!

Roemenië |  Calusari Reserva - Chardonnay/Feteasca Regala

  • Druivenrassen: Chardonnay & Feteasca Regala
  • Proef en ruik: zacht en rijp fruit, gele appeltjes, peer, tarte tatin, houtgerijpt met een mooi rond en romig mondgevoel, zeer elegant.
  • Lekker bij: gegrilde vis van de BBQ, zalm uit de oven, salade met avocado en gebakken spekjes.
  • Fles 8,50 > voor leden 7,65
  • Doos 51,00 > voor leden 45,90

Sicilië | Progretti Agricola - Grillo Saverio

  • Druivenras: Grillo
  • Proef en ruik: volop frisse en zachte perziken, aroma's van peer en limoen, kruidige honing, mineraal en zomerse bloesem. Een frisse wijn met een aangename body en structuur. Lekker zomers!
  • Lekker bij: schaal - en schelpdieren, gegrilde sardientjes, vegetarische lasagna, bij de borrel.
  • Fles 8,95 > voor leden 8,05
  • Doos 53,70 > voor leden 48,33

Sicilië | Progretti Agricola - Nero d'Avola Saverio

  • Druivenras: Nero d'Avola
  • Proef en ruik:  vol en zacht warm donker en rood fruit, zwarte bessen, bramen, donkere kersen, specerijen, moka. 
  • Lekker bij: hamburgers van de BBQ, saté met nasi, pasta alla norma.
  • Fles 8,95 > voor leden 8,05
  • Doos 53,70 > voor leden 48,33

Rheinhessen | Weingut Raddeck Blanc de Noir *Bio

  • Blanc de Noir. Tsja, is het een rosé, is het een lichte rode wijn, of toch wit? Het is een witte wijn gemaakt van blauwe druiven, de Pinot Noir in dit geval. Door de schilletjes en het vruchtvlees te scheiden is dat mogelijk, het resultaat: een spannende en prachtige amber kleurige wijn. Geen stempel op plakken, gewoon lekker van genieten!
  • Druivenras: Spatburgunder (ook bekend als Pinot Noir)
  • Proef en ruik: Iets gekleurd door de schillen, daardoor die fraaie, heel licht zalmroze champagnekleur. Elegant en fris, met smaken van rood fruit (bosaardbeien en frambozen) en een evenwichtige afdronk met een fijne mineraliteit.
    Lekker als aperitief, bij de borrel, koude vleesgerechten (kip, kalf), coquilles, vissoep, salades, bietensalade.
  • Fles 13,50 > voor leden 12,15
  • Doos 81,00 > voor leden 72,90

Recept: Coquille brochettes met champignons & zeekraal (4 personen):

  • Ingrediënten: brochettestokjes, 16 coquilles, 1 el viskruiden (oa bieslook, dille, dragon, koriander, oregano), 4 lente-uitjes, 2 teentjes knoflook, 200 g champignons, 80 g zeekraal, olijfolie.
  • Bereiding: dep de coquilles droog en kruid ze met de viskruiden. Snijd de lente-ui in stukken van 2 cm. Rijg telkens 2 coquilles aan een spiesje afgewisseld met een stukje lente-ui. Bestrijk ze met olijfolie. Maak de champignons schoon en snijd ze in partjes. Meng er de zeekraal doorheen en giet er een scheutje olijfolie bij. Pers er de knoflook bij en schud alles goed onder elkaar. Bak een portie champignon- en zeekraalsalade in je pannetje. Schuif de groenten aan de kant van zodra de champignons mooi goudbruin zien (of schep alvast op je bord). Bak er nu kort de visbrochettes in tot deze langs beide kanten goudbruin ziet. Bon appetit!

Bodega Pinoso | Diapiro Monastrell, Syrah & Merseguera *Bio

  • Druivenras: Monastrell, Syrah & Merseguera. Een spannende en originele blend, want de Merseguera is een witte druif.
  • Proef en ruik: sappig bosfruit, aardbeien, frambozen, heel elegant met een lichte spicy afdronk.
  • Lekker bij: gegrilde groenten, varkensspiesjes, mooie bavette, droge worst, gegrilde tonijn, halfharde kazen.
  • Fles 8,95 > voor leden 8,05
  • Doos 53,70 > voor leden 48,33

Recept: Mediterrane gevulde paprika (4 personen, recept De SmaakTuijn): 

  • Ingredienten: 300 gram rijst, 0 gram paprika (4 grote of 6 kleine), 300gr rundergehakt (of vega gehakt of linzen), mediterranee kruiden (De Smaaktuijn), paar chilivlokken, 800 gram fijngesneden tomaten in blokjes, 400 gram bloemkool rijst, 80 gram Parmezaanse kaas, 2 teentjes knoflook, ui,  olijfolie.
  • Bereiding: verwarm de oven op 200 graden, kook de rijst, maak de paprika’s schoon en verwijder de bovenkant en zaadlijsten, plaats de paprika’s in een ovenschaal, snij de ui in snippers en pers de knoflook fijn, verwarm de olijfolie en voeg eerst ui en dan de knoflook toe, bak dit kort en voeg de rundergehakt toe. Voeg de helft van bloemkoolrijst toe en bak kort mee. Voeg de Mediterraanse melange, de chilivlokken en de tomatenblokjes toe en laat dit 5 minuten sudderen. Verdeel het mengsel over de paprika’s. Bedek de paprika’s met de kaas. Plaats het in de oven en laat het 25 minuten garen. Serveer de paprika met wat verse rucola en de rest van de rijst.
© 2009 - 2024 Il diVino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.