​Kroatië: Vina Belje - Graševina Select

Artikel 7 van 33
€ 10,50 (inclusief btw)
Overzicht

Kroatië | Vina Belje - Graševina Select

  • Druivenras: Graševina.  Het meest voorkomende druivenras in Kroatië. Deze Graševina Select van Vina Belje, die afkomstig is van de oevers van de Donau uit het grensgebied van Kroatië met Hongarije, is een zeer veelzijdige culinaire wijn.
  • Proef en ruik:  veel aroma’s van verse (groene) appel en citrusvruchten in combinatie met een mooie mineraliteit. De smaak is crispy fris, rijk en sappig. De afdronk is lang met fijne eetlustopwekkende zuren. De belangrijkste kenmerken van deze wijn zijn de ongeremde fruitigheid en frisheid, waarbij de mineraliteit van het Baranja-terroir onmiskenbaar naar voren komt. De wijn is licht geelgroen van kleur. 
  • Lekker bij: gegrilde kip, wit vlees, kalfsvlees of varkensvlees. Maar ook prima bij zoetwater- en zeevisgerechten met ansjovis of sardines, bij oesters of een mosselpannetje. Bij een hammetje, kazen, een borrelplankje, (groene) asperges, kalkoen, gegrilde groenten als courgette en aubergine en pasta sauzen op tomatenbasis, en bij een rijsttafel. Kortom; zeer veelzijdig en een ware gastronomische alleskunner.

Recept bij de Graševina: citroenkip met dille, venkel & ras el hanout (4 personen)

  • Ingrediënten: 8 stuks kippendij, 4 citroenen, 20 takjes verse dille, 1 knol venkel, 400 gram bimi (aspergebroccoli), 400 gram Provençaalse aardappeltjes, 4 tl ras el hanout, olijfolie, peper, zout.
  • Bereiding (rekening houden met kip marineren): Begin met het maken van de marinade. Pers daarvoor de citroenen uit, meng dit sap met 1 theelepel zout, een halve theelepel verse zwarte peper, de ras el hanout en de helft van de takjes gehakte dille. Prik de kippendijtjes in met een vork of de punt van een mes zodat de marinade goed kan intrekken. Leg ze in de marinade en zorg dat alle kanten van het vlees goed bedekt zijn met de marinade. Zorg er dus voor dat het bakje niet al te groot is. Zet dit bakje afgesloten weg in de koelkast voor minimaal een uur, maar, hoe langer ( ca 6 uur) de kip in de marinade staat, des te beter. Snij de venkel in reepjes. Leg deze in een schaaltje in de airfryer. Leg daarna de kippendijtjes er bovenop en schenk het restant van de marinade ook in het bakje. Bak dit gedurende 20 minuten op 200 graden. Heb je geen airfryer, het kan ook in de koekenpan. Voeg dan wel de gesneden venkel pas later toe zodat het niet te slap wordt en gebruik wat extra olijfolie in de pan. Bak ondertussen in een koekenpan de Provençaalse aardappeltjes goudbruin. Meng in een mengkom de bimi met wat olijfolie, peper en zout. Deze kun je ook vijf minuutjes in de airfryer bakken waardoor de roosjes heel knapperig worden. Uiteraard kun je ze ook vijf minuutjes in een koekenpan bakken.  Serveer alles leuk op een bord of in schaaltjes en maak af met takjes dille. Eet smakelijk!

 

© 2009 - 2024 Il diVino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.