Italië: Unico Brindisi Riserva Puglia

Artikel 21 van 32
€ 8,95 (inclusief btw)

Terre del Sole – Unico Brindisi Riserva 

  • Druivenrassen: 80% Negroamaro, 20% Primitivo 
  • Proef & ruik een heerlijk zachte wijn. Gestoofd fruit, bramen, zwarte bessen, aardbeien, rijpe kersen, kaneel en wat vanille. Zwoel met een pittige afdronk. 
  • Lekker bij rood (pittig gekruid) vlees, pasta`s met stevige saus, zachte kazen, klein wild, stoofgerechten en kerriegerechten.
  • Puglia, gelegen in de ‘hak van de laars’ van Italië, is een wijngebied waar zeer veel wijn geproduceerd wordt, en gelukkig de laatste jaren met een enorme ontwikkeling op kwaliteitsniveau. Brindisi is behalve een gemeente één van de 25(!) DOC’s die het gebied rijk is. Het is er doorgaans zeer droog met hete zomers, de wijnen kenmerken zich dan ook door een heerlijk zondoorstoofd karakter. De wijn komt van een cooperatie en sinds het aantreden van eigenaar en oenoloog Angelo Masi wordt hier juist modern gevinifieerd. Dit geeft als resultaat vooral heerlijke fruitige wijnen, die niet doorgekookt overkomen. Negro Amaro en Primitivo voeren de boventoon, de wijnen hebben naast de fruitige kant ook iets zeer zwoels, die de wijn zo heerlijk drinkbaar maakt. Perfecte prijs kwaliteit verhouding.

 

Lamsbout met saffraan & walnoten (4 personen)

Ingrediënten :
1 grote teen knoflook,  paar flinke scheuten goede olijfolie, 1 lamsbout van 1 kilo, 1 glas droge witte wijn, zout en peper, ¼ liter kippenbouillon, mespunt saffraan, 1 kopje walnoten, thijm, salie, een bosje platte peterselie, een vingerhoed truffelolie

Bereiding : 
Doe de walnoten, de knoflook, de kruiden en de peterselie in een groentesnijder samen met de helft van de olie. Doe er op het laatste moment wat zout en peper bij en een beetje truffelolie. Wrijf het notenmengsel over de lamsbout en druk het goed in het vlees.  Verwarm de oven voor tot 175 C. Plaats het vlees in een braadslee en voeg de rest van de olie toe in de bodem van de pan. Plaats de schaal in de oven en braad het vlees 25 minuten aan. Vermeng intussen de bouillon, de wijn en de saffraan en giet dit in de bodem van de pan. Braad de lamsbout nog 25 minuten, afhankelijk van de oven zal het vlees nog roze zijn van binnen. U kunt het naar wens nog langer braden natuurlijk als je liever geen rood meer wil zien.  Om te voorkomen dat de bovenwarmte te heet wordt en de noten dreigen te verbranden kan je er een stuk folie overheen leggen. Bedruip het vlees af en toe tijdens het braden met het vocht in de pan. Lekkere combinatie is om gepelde sjalotten naast het vlees in de braadslee mee te koken.

© 2009 - 2024 Il diVino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.