V.I.P. pakket Kerst 2018

Artikel 34 van 82

V.I.P. WIJNEN & RECEPTEN

Domaine Fichet - Cremant de Bourgogne

  • Druivenras: chardonnay
  • Proef en ruik uitbundig, fris en zuiver steen- en citrusfruit naast een romig mondgevoel met hazelnoot, geroosterd brood en wat Mediterrane kruiden. 
  • Lekker bij mooie visgerechten, sushi, seafood of ‘on it’s own’ als chique en feestelijk aperitief.
  • In 1976 vertrok Francis Fichet uit de locale cooperatie om zelf wijn te gaan maken. Sinds 1999 hebben zijn zonen Pierre-Yves en Olivier de teugels in handen en maken zij een 15-tal verschillende wijnen afkomstig van 28 hectare wijngaarden in de dorpen Igé en Burgy in de Macconnais.De wijnen zijn van een zeer hoge en constante kwaliteit , getuige ook het grote aantal onderscheidingen, dat elk jaar wordt toegekend.
  • 17,95 -/- 15% V.I.P. korting

Broccoliroomsoep met oesters & coquilles (4 personen)

Ingrediënten: 800 g broccoliroosjes, 4 coquilles, 12 oesters, 2 dl vloeibare room, peper

Bereiding: Maak de oesters open en bewaar het vocht. Snijd met een scherp mes de coquilles in fijne, regelmatige plakjes. Kook de broccoli in een bodempje licht gezouten water. Spoel de broccoli onder koud water en houd enkele mooie roosjes opzij. Doe de broccoli met de room in een pan. Mix tot een soep. Verwarm de soep en giet er het oestervocht bij. Breng op smaak met peper, en eventueel wat melk of bouillon. Verdeel de oesters en de sint-jakobsvruchten over 4 schaaltjes. Zet ze 30 seconden in een hete oven (220 graden) en giet er dan de broccoliroomsoep over. Doe er de overgebleven opgewarmde broccoliroosjes bij. Bak het koraal (oranje gedeelte) van de coquilles kort aan in boter en gebruik het als versiering.

Bourgogne – Domaine Fichet - Pouilly-Fuissé

  • Druivenras: chardonnay. De wijn rijpt minstens 10 maanden op Franse eikenhouten vaten.
  • Proef & ruik een heldere, goudgeel gekleurde chardonnay met een zeer rijke smaak, brioche, gedroogd steenfruit, vanille, caramel, geroosterd brood, amandelen.
  • Lekker bij diverse rijke visgerechten, gerookte forel of zalm, pasta met gamba's, blanquette de veau, gegrilde kreeft met avocadosaus, kip met truffelsaus, milde curry, witschimmelkazen.
  • De druiven zijn afkomstig van een wijnboer in Fuissé waarmee wordt samengewerkt. De vinificatie vindt plaats op domaine Fichet. De Pouilly Fuissé staat bekend als één van de topwijnen van de Bourgogne en dat geldt zeker ook voor deze wijn. Nagenoeg elk jaar valt hij in de prijzen onlangs nog werd een gouden medaille van de Alliance du Monde & Barrels toegekend. Dankzij de natuurlijke rijping kan deze wijn de komende jaren nog groeien in smaak.
  • Prijs 29,95 -/- 15% V.I.P. korting

Frans kaasfondue (recept Kaaskamer Hooi en Klomp)

Ingrediënten: rijpe Gruyère, rijpe Comté  en Emmenthaler. Totaal ca 200gr pp. 1 afgestreken lepel maïzena. Scheutje witte wijn, nootmuskaat, zwarte peper, teentje knoflook. 

Bereiding: kazen op kamertemperatuur. De kunst is het smelten van de kaas. Rasp de kazen met de grove rasp en meng het in een grote kom. Snijd het teentje knoflook in tweeën en smeer de pan ermee in. Rasp minimaal een kwart nootmuskaat in de pan. Giet een half glas wijn in de pan, als het heet is, beetje bij beetje de kaas toevoegen, steeds wachten totdat het volledig opgenomen is door de wijn. en er voor zorgen dat het mengsel vloeibaar blijft. Dit klusje vraagt om veel geduld en liefde. Als de massa aan een broodje blijft plakken is je fondue klaar. Pas op met toevoegen van kaas, er is  een verzadigingsmoment. Meng een afgestreken eetlepel maïzena met een beetje wijn of room in een glas. Roer dat erdoor heen. Voeg voor het serveren naar smaak wat vers gemalen peper toe.

Lekker met baguette, desembrood, paprika, kerstomaatjes, courgette, wortel, rauwe ham, Brandt & Levie worstje.

Bourgogne – Domaine Fichet – Pinot Noir ‘Tradition’

  • Druivenras: Pinot Noir 
  • Proef & ruik heerlijk sappige kersen en frambozen, veel drinkplezier, elegantie, wat aardse tonen, room, vanille, zeer verfijnd.
  • Lekker bij gevogelte, rosbief, rosbief, carpaccio, manzo tonnato, roodflora kazen
  • Prijs 16,95 -/- 15% V.I.P. korting

Kipfilet Wellington, véloutésaus & gebakken witlof (4 personen)

Ingrediënten: 600 g kipfilet, 4 velletjes bladerdeeg, 500 g champignons, 200 g verse shiitake, 5 sjalotten, 1 teentje knoflook, 1 dl port, 30 g verse peterselie, peper en zout, 1,5 dl witte wijn, 2 dl kippenbouillon, 1,5 dl room, takjes tijm, boter, 6 stronkjes witlof, 2 el sherryazijn, 1 el graantjesmosterd

Bereiding: snipper 3 van de sjalotten. Verwijder steeltjes van de shiitake en champignons en snijd de rest heel fijn. Hou ca 5 champignons deze apart. Snijd ook de champignons en knoflook heel fijn. Stoof de sjalot en de gesneden paddenstoelen aan in boter met met peper en zout. Voeg de port toe en laat alles droog stoven. Voeg er dan de fijngesneden peterselie bij en laat dit mengsel (duxelle) afkoelen. Snijd de kipfilets in repen van ongeveer 5 cm breed. Kruid met peper en zout en kleur rondom in warme boter. Schep wat duxelle in het midden van het bladerdeeg. Leg er een reepje kip op en bevochtig de randen van het deeg met water en vouw dicht. Bak de pakketjes in ca 30 min goudbruin in een oven op 180°C. Naar wens kan je het deeg vooraf met wat eierdooier te bestrijken.

De Saus. Snipper de 2 overgebleven sjalotten fijn en stoof samen met overige champignons en de steeltjes aan in boter met wat tijm. Als de sjalot glazig is, blussen met wijn. Laat inkoken en voeg dan de bouillon toe. Laat nog eens tot de helft reduceren en voeg de room erbij. Laat inkoken tot sausdikte. Roer er net voor het serveren een klontje koude boter door om de saus extra te doen glanzen. Haal de blaadjes van de witloofstronkjes. Bak deze knapperig in een hete pan met boter. Blus met de azijn, voeg de mosterd toe en kruid met peper en zout. Laat de witlof een beetje karamelliseren en haal dan van het vuur. De zure toets in het witloof combineert mooi met de wat zoete saus.

© 2009 - 2024 Il diVino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.