Zomer 2019 - wijnabonnement

Artikel 30 van 82

Oostenrijk: Rudolf Hofmann - Grüner Veltliner Donauwintzer *Bio

  • Druivenras:  Grüner Veltliner
  • Proef en ruik fris en fruitig, gele appeltjes, witte peper, limoen, grapefruit, veel sappig, licht kruidig, bijzonder soepel en prettig verteerbaar, echt een heerlijk glas wijn.
  • Lekker bij gegrilde vis, milde aziatische gerechten, asperges, zonnige salades met bijvoorbeeld gamba's.
  • Bijzonderheden Past Terra Preta toe: Met behulp van houtskool wordt een extreem stabiele humusbodem opgebouwd en gebruikt als basis voor een klimaatneutrale wijnbouw in de wijngaard. Rudi 'Rudolf' Hofmann komt van origine uit het dorpje Traismauer en zijn eerste mijlpaal was het eerste met drie koksmutsen van Gault&Millau bekroonde restaurant van Oostenrijk - restaurant Mein Plomberg bij 'Godfather' Karl Eschlböck. In 1993 behaalde hij zijn Diplom-Sommelier en in 1995 was hij afgestudeerd als Weinakademiker. Ook was Rudi grotendeels verantwoordelijk voor het enorme succes van een van een de beste wijnwinkels in Wenen, Vinothek St. Stephan tegenover de gelijknamige kathedraal. In 2000 startte Rudi zijn 2e carriere als wijnboer en begon hij met wijnmaken in een wijngaard van 0,3 ha van zijn grootvader in Traismauer. In 2006 was zijn bedrijf al biologisch gecertificeerd en tegenwoordig behoort hij tot de beste producenten in het Traisental. Bovendien is Rudi Hofmann mede-initiator en lid van de werkgroep ‘sustainable winegrowing TraisentaI'. 

Tompouce met verse geitenkaas en gegrilde artisjok (4 personen)

Ingredienten: bladerdeeg,  eigeel van 1 ei, 1 tl water, karwijzaadjes, 300 g gegrilde artisjokharten op olie, 275 g verse geitenkaas, een handvol basilicumblaadjes, zwarte peper, zout

Bereiding: bladerdeeg in 12 rechthoekjes van ca 12 x 4 cm snijden. Kerf diagonale lijnen in 6 plakjes. Klop het eigeel los met het water. Bestrijk alle plakjes met eigeel en strooi er wat karwijzaadjes over. Laat afkoelen in de ijskast (15 minuten) of de diepvries (5 minuten). Bak het bladerdeeg ongeveer 5 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven op 200°C. Laat afkoelen op een rooster.  Laat de artisjokken uitlekken en bewaar de olie. Pureer de artisjokharten met de geitenkaas en de basilicum tot een gladde, stevige massa. Voeg indien nodig een beetje olie toe. Bestrijk de 6 niet ingekerfde stukken bladerdeeg met een laagje puree van ongeveer 1 cm. Leg er de 6 ingekerfde bladerdeegjes bovenop. Lekker met een combinatie van gegrilde groenten zoals courgette en kerstomaatjes. 

Domaine L’Enclos – Rosé de Gascogne 2018

  • Druivenras: Egiodola (een kruising tussen Fer Servadou en Abouriou).  De wijn wordt opgevoed in RVS tanks voor extra veel frisheid.
  • Proef en ruik knalfris, stuivend, enorm veel geur, rood fruit, rode grapefruit, watermeloen, limoen, spanning, lengte. 
  • Lekker bij schaal- en schelpdieren, mild gekruide gerechten, zachte en frisse kazen, gepocheerd ei, broccoli, Thai food (mild) en als zonnig aperitief
  • De Gascogne , ligt in het departement Gers en is onderdeel van de regio regio Midi-Pyrénées. Vroeger het land van de musketiers en de Armagnac. Het 30 hectare tellende domein produceert vooral witte wijnen, hele frisse, van druiven als Colombard, Ugni Blanc en Sauvignon Blanc. De ‘wereldberoemde’ Colombard krijgt er een geduchte conconcurrent bij….Een spannende wijn van een lokaal druivenras waar we tot op heden weinig van vernamen, mogelijk afkomstig uit Baskenland.  Alleen de beste druiven worden geselecteerd.
  • Karin Leeuwenhoek (Perswijn, Winelife, Vinoblogie) *** vondst, aanrader onder een tientje.

Spiesje van zeeduivel met ovengebakken spek en rozemarijn (4 personen)

Ingrediënten: 250 g zeeduivel, 4 plakjes ovengebakken spek, 8 lange takjes rozemarijn, 10 roze peperbollen, 1 teentje knoflook, 2 tl citroenzeste, zeezout, 4 eetl olijfolie.

Bereiding: Snijd de vis in blokjes van 3 bij 3 cm, wikkel een derde van de visblokjes in een plakje spek, doe de rozemarijnblaadjes van het takje tot 3 cm van de top, zodat er nog een ‘pluimpje’ overblijft, hak de rozemarijnblaadjes en knoflook fijn, plet de roze peperbollen en voeg zout, citroenzeste en olijfolie toe, gebruik het rozemarijntakje als spiesje en steek er afwisselend een stukje vis en een in spek gerold visblokje op, bestrijk de spiesjes met de marinade, grill ze circa 2 minuten aan beide zijden. Lekker in combinatie met een frisse tomatensalade.

Portugal – Alentejo - Herdade Paço do Conde – Albernoas Tinto

  • Druivenrassen: Aragonez (=Tempranillo), Trincadeira en Castelao.
  • Proef & ruik intense aroma`s van rood fruit (kersen, aardbeien, pruimen en bessen), heerlijk zacht en romig in de afdronk. De wijn is perfect in balans!
  • Lekker bij gegrild vlees, elegant rood vlees, pittig gekruide stoofschotels of rijpere smaakvolle kazen. Kan ook bij krachtige visschotels...
  • EXTRA – heerlijke extra virgin olijfolie van Herdade Paço do Conde!

Gegrilde varkensbrochettes met komkommersalade (4 personen)

Ingrediënten: 500 g varkensvlees, 2 dl mirin, rijstwijn, 2 dl sojasaus, 1 dl sesamolie, 1 eetlepel sesamzaadjes, 1 klein rood pepertje, versgemalen peper en grof zout. Voor de salade:1 komkommer, 1 eetl mayonaise, 2 eetl yoghurt, sap van 1/2 limoen, 1 eetl gehakte korianderblaadjes.

Bereiding: Snijd het varkensvlees in blokjes van ca. 3 cm. Laat marineren (min 2 uur) in de helft van de soja en mirin en fijngesneden rode peper en maak brochettes met de blokjes. Kook de resterende mirin en soja in tot de helft. Schil de komkommer en snijd overlangs in twee. Verwijder de zaadlijsten en snijd in partjes van een centimeter. Meng voor de dressing de mayonaise met de yoghurt, limoensap, koriander, peper en zout. Grill de brochettes op een matig warm vuur in de sesamolie. Lak ze net voor het einde met het soja & mirin-mengsel en laat karamelliseren. Strooi er de sesamzaadjes over. Serveer de brochettes op warme borden. De komkommersalade en dressing afzonderlijk serveren. Lekker met gepofte aardappel of vers stokbrood.

 

  

© 2009 - 2024 Il diVino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.