Bio
Frankrijk:Barmes-Buecher Crémant d'Alsace
Barmes-Buecher Crémant d'Alsace Zéro Dosage
- Druivenras: chardonnay, auxerrois, pinot noir
- Proef en ruik peer, lime, abrikoos, citrus, droog en lekker fris, zeer fijne mousse, helder, elegant, heerlijk doordrinkbare stijl.
- Lekker bij jonge kazen, verse oesters, salade chèvre chaud, garnalencocktail, aperitief.
- Het domein ligt in Wettelsheim in de Elzas. De Familie Barmès maakt hier haar bijzondere wijnen met veel karakter en er wordt volledig biologisch-dynamisch gewerkt. Het zevenkantige geometrische etiket symboliseert de 7 terroirs en de 7 uitgangspunten van het biologisch-dymanisch werken in de wijngaarden.
Broccoliroomsoep met oesters & coquilles (4 personen)
Ingrediënten: 800 g broccoliroosjes, 4 coquilles, 12 oesters, 2 dl vloeibare room, peper
Bereiding: Maak de oesters open en bewaar het vocht. Snijd met een scherp mes de coquilles in fijne, regelmatige plakjes. Kook de broccoli in een bodempje licht gezouten water. Spoel de broccoli onder koud water en houd enkele mooie roosjes opzij. Doe de broccoli met de room in een pan. Mix tot een soep. Verwarm de soep en giet er het oestervocht bij. Breng op smaak met peper, en eventueel wat melk of bouillon. Verdeel de oesters en de sint-jakobsvruchten over 4 schaaltjes. Zet ze 30 seconden in een hete oven (220 graden) en giet er dan de broccoliroomsoep over. Doe er de overgebleven opgewarmde broccoliroosjes bij. Bak het koraal (oranje gedeelte) van de coquilles kort aan in boter en gebruik het als versiering.