Bio

Bulgarije: Thracië – Zagreus – Vinica Mavrud

Artikel 1 van 28
€ 19,95 (inclusief btw)

Bulgarije – Thracië – Zagreus – Vinica Mavrud

Druivenras: Mavrud, ingedroogde druiven.

Proef en ruik: Diep, bijna ondoorzichtig paars.Intens, vrijwel port-achtige neus, mix van aroma's van frisse kersen, rozijnen, donkere chocolade en pruimen. Rijke smaak van mooi rijp fruit - pruimen, kersen, rozijnen, vleugje pure chocolade met wat fruit zoetheid. Sappig mondgevoel, met zachte maar opvallende tannine aan het eind. De relatief hoge zuurgraad houdt het fruit en alcohol goed in balans en leidt tot een mooie fluwelen finale.

Lekker bij: BBQ, eenden vlees, lamsvlees (gegrild, gebakken), pasta met tomatensaus, steak (gegrild, gebakken), hertenvlees. Kaas: Brie, Camembert, Danish Blue, Cheddar.

Sinds 2010 worden de eigen wijngaarden van Zagreus Winery biologisch verbouwd, met de oogst 2013 zijn alle wijnen biologisch gecertificeerd. De Vinica Mavrud is goed beoordeeld door DiVino, een organisatie die zich bezig houdt met professionele wijn beoordelingen in Bulgarije. De Vinica behoort tot de beste Bulgaarse wijnen – 3e plaats in de TOP 50 van Bulgarije voor 2019, en de Beste Bulgaarse wijn van een autochtone druif. 

Jancis Robinson:

"Mijn felicitaties aan het wijnhuis Zagreus, die de Vinica Mavrud uit het Thracisch Laagland op de markt heeft gebracht. Een zeer ongewone, ambitieuze en succesvolle rode wijn, die gemaakt is van het karakteristieke Bulgaarse druivenras mavrud. Deze vernieuwende wijn is gemaakt door een deel van de druiven na de oogst twee tot drie maanden lang op een rek te laten drogen, wat niet vaak voorkomt in Bulgarije. Dit is gebruikelijke methode die wordt toegepast bij de productie van Amarone in Noordoost-Italië”

“Deze wijn smaakt inderdaad alsof hij bepaalde versterkende eigenschappen heeft. Het is in alle opzichten een stevige wijn en moet met krachtige spijzen gecombineerd worden. Ik kan me voorstellen dat hij goed gecombineerd kan worden met hoendervlees, lang gerijpt hertenvlees of een ander krachtig gerecht. Het is een fascinerende wijn met een iets teerachtige ondertoon. Hij heeft niet de smaak van de bittere kers zoals een Valpolicella Ripasso, maar hij heeft wel het pruimachtige en fluwelen karakter van – raad eens? – mavrud. Het fruit is vers, puur en smakelijk en iemand hier weet duidelijk hoe je wijn moet maken.” 

“Het heet Zagreus omdat Zagreus in de Griekse mythologie geïdentificeerd wordt met Dionysius/Bacchus. Het schijnt dat een grot in de buurt van het wijnhuis een tempel van deze wijngod is geweest. Zagreus is gecertificeerd biologisch en de bodem is meestal donker tot licht rood met een hoog ijzergehalte.”

© 2009 - 2024 Il diVino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.