Spanje: Valencia - Celler Can Leandro - La Vella

Artikel 24 van 33
€ 11,50 (inclusief btw)

Spanje – Valencia - Celler Can Leandro - La Vella

  • Druivenras:  Merseguera (80%), Malvasia en Tortosi.
  • Proef en ruik een intrigerende en spannende witte wijn. Frisse aanzet, ziltig en mineralig, elegant, vrolijk, lengte.  Frisse appel, zachte limoenen, amandel, tropisch fruit. Heerlijke balans tussen rijp fruit en frisse zuren. Mediterrane wijn.
  • Lekker bij elegante visgerechten, gegrilde sardientjes, schaaldieren, romige kaas, paella, pasta met witte roomsaus, Spaanse tortilla.
  • Celler Can Leandro, gelegen in het zuiden van de regio Valencia, werd begin 2013 opgericht. Gabriel en Alberto Sanchis hebben een duidelijke missie om een familie bedrijf dat succesvol was in 'bulkwijnen' om te buigen naar een wijnbedrijf dat wijnen voortbrengt die de identiteit van het land (terroir) weergeven, en die de kenmerken van de lokale druivenrassen weergeven. La Vella is vernoemd naar het kapelletje bij de wijngaarden. Can Leandro is in conversie naar biologische certificering.

 

Recept:  Paella (4p.)

Ingredienten:  400 g paellarijst, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 2 rode paprika's, 100 g doperwten, 0,50 citroenzeste, 1500 ml gevogeltebouillon, 200 ml witte wijn, 1 tl gerookt paprikapoeder, 1 el kippenkruiden, 1 tl saffraan, 8 gamba's, 400 g mosselen, 250 g inktvisringen, 150 g chorizo, 8 kippenboutjes, 1 bosje peterselie, fijngehakt, olijfolie, peper, zout.

Bereiding:  Snipper de uien fijn. Pers de knoflookteentjes. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd in blokjes. Snijd de chorizo in blokjes. Bak de gamba’s heel even aan in olijfolie. Schep uit de pan en zet opzij. Kruid de kippenpootjes met de kippenkruiden en bak ze rondom goudbruin in olie. Schep uit de pan. Doe hetzelfde met de chorizo en vervolgens met de inktvisringen. Fruit nu de uien met de look glazig in dezelfde pan met olie. Voeg eventueel wat extra olie toe. Bak de paprikablokjes even mee. Voeg het gerookte paprikapoeder en de saffraan toe en schep om. Doe nu de kip, inktvis en chorizo terug in de pan. Strooi er de rijst over en roer goed. Laat de paella enkele minuten stoven. Giet de witte wijn in de pan en roer om. Giet er 2/3de van de bouillon bij en laat de rijst 20 minuten sudderen. Roer regelmatig om. Voeg indien nodig wat extra bouillon toe. Strooi er nu de erwtjes over en verdeel er ook de mosselen bovenop. Leg er ook de voorgebakken gamba’s bij. Rasp wat citroenschil over de rijst en laat de mosselen opengaan. Proef en kruid de paella eventueel bij met peper en zout. Bestrooi met de peterselie en serveer meteen.

 

© 2009 - 2024 Il diVino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.