Bio

Duitsland: Rheinhessen - Weingut Neumer – Gewürztraminer Spätlese

Artikel 50 van 75
€ 10,50 (inclusief btw)

Duitsland – Rheinhessen - Weingut Neumer – Gewürztraminer Spätlese

  • Druivenras: Gewürztraminer (met ü, want Duitsland)
  • Proef en ruik: Lichte strogele kleur. Zeer compacte aromatische geur met indrukken van gedroogde bloemen en rozenbloesem. De rijpe druiven geven de wijn rijkdom en kracht, doch is het zoet zeer genuanceerde en niet zwaar of log, maar daardoor wel zeer geschikt als dessertwijn.
  • Lekker bij: Als dessert wijn. Bij suikerbrood met boterbabbelaarijs met caramelsaus bijvoorbeeld. Bij eenden- en ganzenlever, rijke paté. Vruchten taart. Pittige oosterse keuken. Rijke roodflora kaas: Münster, Fourmé, Vacherin, …
  • Rheinhessen is met 26duizend hectare wijnbouw het grootste wijnbouwgebied van Duitsland, lang noemde men het vanwege de hoge opbrengsten de ‘wijnschuur van Duitsland’. Op dit moment is er een generatie jonge wijnboeren die wijnen maken van zeer hoge kwaliteit, bovendien kent het gebied verhoudingsgewijs de meeste bio-wijnboeren. In 1991 nam Lucia Neumer samen met haar man Hubertus Weinmann het bedrijf van haar ouders over en ontstond de grote naamsverwarring. Het wijngoed bleef de naam Neumer houden maar de wijnen werden onder de naam Weinmann verkocht. Hubertus’ eerste daad na de overname was om alle activiteiten om te zetten naar biologische wijnbouw. Hij wilde: evenwicht brengen tussen schadelijke en nuttige insecten, de vruchtbaarheid van de bodemverhogen én behouden, maar ook het grondwater niet verder belasten met insecticiden en pesticiden. Sinds de zonen Theo (wijnmaker), Paul (kantoor) en Felix (bedrijfsleider) de taken van hun ouders overnamen, werd er direct begonnen om over te gaan op de biodynamische landbouwmethode. Sinds 2017 zijn zij gecertificeerd Demeter. De broers zijn altijd op zoek om de kwaliteit te verhogen, maar ook de markt voor hun biodynamische wijnen te promoten. Zo nauwgezet en gedetailleerd er in de wijngaarden gewerkt wordt, zo weinig wordt er ingegrepen in de wijnkelder. Hubertus noemde dit al: “Het gecontroleerde nietsdoen”.
© 2009 - 2024 Il diVino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.