België: Zwarte Parel Genoels Elderen

Artikel 22 van 23
€ 21,50 (inclusief btw)

België - Wijnkasteel Genoels-Elderen - Zwarte Parel Brut

  • Druivenras: 100% Chardonnay
  • Proef en ruik grapefruit, ananas, meloen, groene appel en fris exotisch fruit. Vanille, toast, boter, hazelnoten, weelderig.
  • Heerlijk bij eiergerechten, soep, antipasti, schaal- en schelpdieren en als aperitief.
  • Tussen Tongeren en Maastricht, langs de oude romeinse heirbaan, in de gemeente Riemst ligt het enige wijnkasteel van België. Niet per toeval, aangezien de Romeinen reeds wijngaarden hadden in deze streek. Wijnkasteel Genoels-Elderen is met 22 hectaren wijngaarden het grootste wijndomein in het land en verwelkomt jaarlijks 15000 bezoekers. Deskundige gidsen leiden U door het park, de wijngaarden, de rozentuin, de stokerij, het pershuis en 13de eeuwse wijnkelders. De Zwarte Parel Brut wordt gemaakt volgens de Méthode Traditionnelle en rijpt vervolgens minimaal 18 maanden op fles.

Gamba’s, sinaasappeldressing, couscous (4  personen)

  • Ingrediënten: 5  gamba’s p.p., tempurabloem. Voor de couscous: 200 ml groentebouillon, 200 gram couscous, 150 gram uitgesneden partjes handsinaasappel, 10 gr fijngesneden sinaasappelschil, 4 dragonblaadjes fijngesneden, 1 eetl. citroenolie. Voor de dressing: 15 gr sinaasappelzeste, 20 gr witte balsamico, 50 gr sinaasappelsap, 10 gr fijne mosterd, 125 gr citroenolie, 125 gr druivenpitolie, 10 gr dragon fijngesneden. 
  • Bereiding: Verwarm de groentebouillon en voeg dan de couscous toe. Roer even o, dek af en laat ca 15 min staan. Snij de partjes sinaasappel in kleine blokjes. Blancheer de reepjes schil 3 x kort. Wrijf de couscous met hand los. Voeg alle overige couscous ingrediënten toe. Blancheer voor de dressing de sinaasapplzeste ragfijn. Mix de azijn, sinaasappelsap en mosterd en voeg druppelsgewijs de citroen- en druivenpitolie toe. Maak het tempurabeslag en frituur er 3 gamba’s pp in. Bak 2 gamba’s pp in de lengte doorgesneden kort in olijfolie. Verdeel de couscous over de borden en giet de dressing eromheen. Leg de gebakken gamba’s erop en de gefrituurde eromheen.

 

© 2009 - 2024 Il diVino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.