Bio

Spanje: Sergi Colet - Vatua! Extra Brut * Bio

Artikel 23 van 23
€ 21,00 (inclusief btw)

Pénedès | Sergi Colet - Vatua! Extra Brut * Bio 

  • Druivenrassen: Moscatel, Gewurztraminer, Parellada. De wijn rijpte 24 maanden 'sur lie' (reserva).
  • Proef en ruik limoen, voorjaarsbloemen, groene appeltjes, verse kruiden. Zeer fijne, zuivere bubbel en mousse. Fris, droog, zeer doordrinkbaar.
  • Lekker bij frisse kazen, verse oesters, makreelsalade, Thaise vegetarische gele curry.
  • DGH (De Grote Hamersma): door Harald Hamersma met een 9 gewaardeerd"Vatua! 'Verrassing' in het Catalaans. Zodoende geen mainstreambelletje. Druivig maar droog. Mild appelig. Zacht gistig. Geruststellend verfijnd en fris ondanks de moscatel en gewürztraminer-inbreng. Bloesemend en een zuchtje jasmijnthee, honingspatje en een knipoogje exotique dat even kiekeboe speelt."

Amuse: mousse van makreel & zeewiersalade (4 personen)

  • Ingredienten: 200 g gerookte makreel, 1/2 bakje zeewiersalade, 1 el mayonaise, 125 ml crème fraîche, scheutje vers citroensap, bosje platte peterselie (zonder takjes), 1 el dille, 1 tl sambal, 150 g komkommer - zonder zaadlijsten, 35 g bleekselderij, snufje chilipoeder, paprikapoeder (gerookt).
  • Bereiding: Maak de makreel schoon, vel en graat verwijderen. Pureer het in een hoge kom samen met mayonaise, crème fraîche, citroensap, de kruiden en sambal tot een mooie gladde mousse. Proef en voeg zo nodig extra sambal toe. Snijd de komkommer en bleekselderij fijn. Vul de glaasjes netjes (bijv met een spuitzak). Maak laagjes van mousse afgewisseld met de fijngesneden crunchy groenten en zeewier. Eindig met een beetje groente en wat zeewier en een klein snufje gerookt paprikapoeder en garneer met wat overgebleven fijngesneden dilletoppen Zet koel weg en serveer koud met een lepeltje. Lekker met geroosterd brood en natuurlijk een glaasje Vatua! Bon appetit! 
© 2009 - 2024 Il diVino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.