wijnclub
Wijnclub kwartaalpakket - najaar 2024
Wijnclub kwartaalpakket - najaar 2024
De WijnClub in het kort:
- 4 * per jaar een (h)eerlijk verrassingspakket met 6 spannende wijnen.
- Inclusief bijpassende smaakvolle recepten.
- 10% korting op nabestellingen (per kwartaal, op de wijnen uit het actuele kwartaalpakket).
- Prijs van dit pakket € 64,70.
- Voor leden € 49,95
- 5% extra korting bij een jaarabonnement.
Algerije - Montagne des Lions | Société des Grands Crus de l'Ouest - Mont d’Ihrane
- Druivenras: Carignan en Cinsault
- Proef en ruik: Levendig, lenig en energiek rood fruit. Kersen, bessen, pruimen, een snufje specerij uit de je ne sais quoi hoek. Zondoorstoofd fruit, kruidig, zoethout, mediterraan. Zachte dronk, karamel, kruidig, zeer aangenaam.
- Lekker bij: Heerlijk bij merguez van lam of kalkoen, gegrilde vleesgerechten, klassieke Noord-Afrikaanse couscous en dan lekker hoog op smaak, gevogelte, of zo en dan licht gekoeld.
- De Montagne des Lions ligt in de wijnstreek Coteaux de Mascara. Deze bevindt zich 90 km ten zuidoosten van de stad Oran op de Mont Bénichougrane, tussen 650 en 950 meter boven zeeniveau. De bodem is kleiachtig en zanderig. De wijnen van deze regio staan bekend om hun diepte en typische aroma's.
- Fles € 9,95 — Voor leden € 8,95
- Doos € 59,70 — Voor leden € 53,70
Recept bij de Mont d'Ihrane: Kip met chorizo, saffraan en couscous (4 pers.)
Benodigdheden: 1 braadzak, 3 - 4 kippendijen zonder bot, 1 klein chorizo worstje, 3 el. couscous, 1 el. dragon, 1 el. peterselie, 1 el. bieslook, 300 ml. witte wijn, 8 draadjes saffraan, olijfolie, 1 citroen of limoen, zout en peper.
Bereiding: Marineer de kippendijen met peper, zout, citroensap en olijfolie. Breng de wijn aan de kook met de saffraan en laat 1 nacht trekken. Snijd alle groene kruiden fijn. Snijd de chorizo in brunoise (kleine dobbelsteentjes). Leg de couscous op de bodem van de braadzak. Strooi daar overheen de groene kruiden en de chorizo. Leg daarboven op de gemarineerde kippendijen. Giet de wijn erbij en leg er een paar schijfjes citroen in. Maak de zak goed dicht en gaar in een oven van 170°C voor ongeveer 35 minuten. Serveren met een groene salade met feta.
Spanje – Tierra de Castilla | Bodegas Finca Navahermosa – SOL Chardonnay bio
- Druivenras: Chardonnay
- Proef en ruik: Goudgele kleur, fris in de geur met tonen van perzik en peer. Een mooie balans van frisheid, zuren, fruitige en kruidige tonen. Fris, zacht en rijp in de smaak.
- Lekker bij: Heerlijk al aperitief, gerookte zalm, gegrilde groenten, kip- en visgerechten.
- Bodegas Finca Navahermosa, in het historische stadje Villaescusa de Haro Cuenca, heeft zijn wijngaarden in Tierra de Castilla. Hier wordt de SOL serie geproduceerd welke bestaat uit monocepages en die volledig biologisch wordt verbouwd en geproduceerd. De wijnen hebben allemaal de karakteristieke smaken van de desbetreffende druivensoort. Wijngaarden op 900 meter hoogte, biologisch geteeld.
- Fles € 9,95 — Voor leden € 8,95
- Doos € 59,70 — Voor leden € 53,70
Spanje – Tierra de Castilla | Bodegas Finca Navahermosa – SOL Syrah bio
- Druivenras: Syrah
- Proef en ruik: Kersenrode kleur, diep en helder. In de neus heeft het geroosterde en frambozenaroma’s.
- In de mond is het zeer evenwichtig en krachtig. Lange en aanhoudende afdronk.
- Lekker bij: Heerlijk bij charcuterie, Roodvlees en harde kazen.
- Bodegas Finca Navahermosa, in het historische stadje Villaescusa de Haro Cuenca, heeft zijn wijngaarden in Tierra de Castilla. Hier wordt de SOL serie geproduceerd welke bestaat uit monocepages en die volledig biologisch wordt verbouwd en geproduceerd. De wijnen hebben allemaal de karakteristieke smaken van de desbetreffende druivensoort. Wijngaarden op 900 meter hoogte, biologisch geteeld.
- Fles € 9,95 — Voor leden € 8,95
- Doos € 59,70 — Voor leden € 53,70
Portugal – Douro | Quinta do Vallado – Douro White
- Druivenras: Rabigato, Códega, Viosinho, Gouveio, Arinto
- Proef en ruik: tonen van appelschil en een frisse zuurgraad. Bloemige aroma's die worden gecombineerd met tonen van rijp fruit, waaronder meloen. De smaak is in balans met zijn citrustonen, complexiteit en aanhoudende afdronk.
- Lekker bij: Vis voorgerechten, gevulde inktvis, ratatouille en witvlees.
- Quinta do Vallado, opgericht in 1716, is een van de oudste en meest beroemde landgoederen in de Douro-vallei. Het is geleden aan de oevers van de rivier de Corgo, een zijrivier ten noorden van de rivier de Douro, direct naast de monding waar de Corgo en de Douro in elkaar versmelten, dicht bij de stad Peso da Régua. Het behoorde toe aan de legendarische Dona Antónia Adelaide Ferreira en is tot op de dag van vandaag in handen van haar nakomelingen.
- Fles € 14,95 — Voor leden €13,45
- Doos € 89,70 — Voor leden € 80,70
Recept bij de Quinta da Vallado: Ratatouille ( 4 pers.)
Benodigdheden: 1 ui, in brunoise gesneden, 3 tenen knoflook, fijngehakt, 1 rode paprika, 1 puntpaprika, 1 courgette, 1 aubergine, 4 tomaten, 70 gram tomatenpuree, verse basilicum, zout en peper, olijfolie.
Bereiding: Doe olijfolie in de pan en fruit hierin op laag vuur de gesneden ui en knoflook. Snijd in de tussentijd de paprika’s in een grove brunoise en doe deze bij de ui en knoflook in de pan. Doe er wat zout en peper bij en let op dat de groenten niet verkleuren. Snijd de courgette op dezelfde manier en doe deze ook in de pan, weer een klein beetje zout en peper toevoegen. Doe hetzelfde met de aubergine en voeg eventueel meer olie toe. Zet het vuur nu hoger zodat de groenten harder bakken. Snijd de tomaten in een grove brunoise, gebruik alleen het vruchtvlees en laat het vocht en de zaadjes weg. Doe de tomaten in de pan bij de overige groenten. Voeg de tomatenpuree toe en laat alles ca. 10 minuten zachtjes sudderen, voeg eventueel extra water toe. Werk de ratatouille af met verse basilicum. Lekker met kanpperig stokbrood of ciabatta erbij.
Italië – Campanië | Villa Raiano - Virgo Campania Bianco
- Druivenras: Falanghina, Fiano, Greco en Trebbiano
- Proef en ruik: In de geur heeft het aroma's van rijpe citrus, nectarine en passievrucht gecombineerd met de geur van witte bloemen. In de mond is de wijn fris en in balans met zijn fijne zuurgraad.
- Lekker bij: Als aperitief, parmaham, pasta en lasagne.
- Bij Villa Raiano wordt veel nadruk gelegd op de combinatie van druif en microklimaat. Het aanwezige microklimaat is ideaal, want door de beschutting van de bergen is het al vroeg in het voorjaar warm. Kom je wat hoger op de hellingen, dan ontstaat er een groot verschil tussen dag- en nachttemperatuur, ideaal voor de ontwikkeling van de druif.
- Fles € 9,95 — Voor leden € 8,95
- Doos € 59,70 — Voor leden € 53,70
Recept bij de Virgo Bianco : Spaghetti al limone (4 pers.)
Benodigdheden: 450/500 gr. spaghetti, 100 gr. Parmezaanse kaas, 2 grote biologische citroenen, olijfolie, 2 teentjes knoflook, 400 gram kerstomaatjes
Bereiding: Schil of rasp de citroen en pers vervolgens uit. Verwarm een beetje olijfolie in een pan op laag vuur en voeg vervolgens de knoflook en citroenschil toe. Als deze ingrediënten lichtjes zijn aangebakken, verwijder je eventueel de citroenschil en voeg je de gehalveerde gele kerstomaatjes en vers geperst citroensap toe. Ondertussen breng je een pan met water aan de kook voor de pasta en voeg je ruim zout toe. Ongeveer 3 minuten voordat de pasta de gewenste al dente textuur bereikt, giet je de pasta af en voeg je deze toe aan de pan met de olijfolie, citroen en kerstomaatjes. Meng alles grondig totdat de saus zich goed aan de spaghetti heeft gehecht. Breng indien nodig op smaak met zout en peper. Serveer de pasta met een beetje geraspte Parmezaanse kaas.
Italië – Campanië | Villa Raiano - Virgo Campania Rosso
- Druivenras: Aglianico en Piedirosso
- Proef en ruik: in de geur tonen van bessen met in de mond veel fruit en elegante tannine. Heerlijke tertiaire geuren, complexiteit dankzij de rijping in Slavonisch eikenvaten gedurende 9 maanden.
- Lekker bij: rood vlees, stoofgerecht met aubergine, lamsracks, hardere kazen.
- De wijnbouw in Irpinia heeft een oude geschiedenis. Deze ontwikkelde zich geografisch langs twee rivieren die beide afkomstig zijn van het Tuoro-Terminio- massief van de Zuidelijke Apennijnen. Langs de oevers van de rivier de Sabato, die aan de oostkant stroomt, liggen de gemeenten die de twee witte druivenrassen van de provincie Avellino omvatten: Fiano di Avellino en Greco di Tufo. Terwijl langs de oevers van de rivier Calore, die aan de westkant stroomt, de Aglianico- druif staat aangeplant, hoofdzakelijk voorbestemd voor de Taurasi.
- Fles € 9,95 — Voor leden € 8,95
- Doos € 59,70 — Voor leden € 53,70