Azienda Agricola Bedin- Prosecco Spumante Brut

Artikel 21 van 24
€ 10,95 (inclusief btw)

Azienda Agricola Bedin - Prosecco Spumante Brut

  • Druivenras: Prosecco
  • Proef & ruik intens fruitig , veel limoen, wat peer en perzik, sappig en rijp, goede zuren, evenwichtig, mooi bittertje en verfrissend. Geweldige Prosecco met een zachte, zuivere en milde smaak met een verfijnde mousse. Dit is wat ons betreft Prosecco zoals het bedoeld is!
  • Lekker bij: gevogelte, Prosciutto di Parma, vis, als aperitief… of gewoon bij een feestje.
  • De wijngaarden die eigendom zijn van de familie Bedin zijn gelegen aan de voet van de heuvels Colli Asolani in de regio Treviso van de provincie Veneto. De wijngaarden liggen minstens ongeveer 150 meter boven de zeespiegel en gunstig ten opzichte van de zon. Het klimaat is mild en zacht. De bodem bestaat uit een combinatie van zilte klei en zand.
    De oogst is rond eind september. Na het ontstelen worden de druiven voorzichtig geperst voor een mooie heldere en verse kleur. De fermentatie vindt plaats in grote tanks bij lage temperatuur om zo de frisheid optimaal te behouden en het karakter van de  druif tot zijn recht te laten komen. Na ongeveer 10 dagen is de eerst gisting voltooid en ontstaat er een licht alcoholische drank. Daarna vindt in temperatuur gecontroleerde stalen vaten de tweede gisting plaats waarbij de wijn ook sprankelend wordt. Volgens de Charmat methode wordt de wijn vervolgens in tanks opgevoed met toevoeging van wat gist en suiker waardoor de natuurlijke ontwikkeling van het koolzuur van de bubbels wordt gestimuleerd. De wijn wordt nu Spumante genoemd vanwege de natuurlijke bubbels. Na 30 dagen wordt de wijn gekoeld en gefilterd. Nadat de wijn is gekeurd en de DOC status heeft verkregen vind de botteling plaats onder druk van 4,5 BAR zodat de bubbels behouden blijven.

Salute / Proost!

Recept: Capellini met courgette - vegetarisch
(Capellini is een dunne pastasoort)

2 courgettes, 200 gr capellini (evt. tagliatelle), 2 tenen knoflook, handje pijnboompitten, 
handje rozijnen (of drie zongedroogde tomaatjes op olie), pecorino (evt parmezaanse kaas), scheut droge sherry (of evt witte wijn), verse basilicum, oregano, peper, zout.

Pasta bereiden volgens aanwijzingen op de verpakking. 
Courgette met een kaasschaaf in dunne repen schillen, zodra je bij de zaadlijst komt hieromheen schillen. Brede repen van het vruchtvlees in de lengte halveren. Pijnboompitten in droge koekenpan roosteren. Uit de pan halen, olijfolie erin en fijngesneden knoflook lichtjes laten kleuren
Courgette-reepjes beetgaar bakken en kruiden met oregano, peper en zout. Afblussen met sherry. Rozijnen of zongedroogde tomaatjes, pijnboompitten en basilicum toevoegen. Pasta afgieten, door het courgettemengsel mengen en opdienen met dunne plakjes geschaafde pecorino.

 

 

© 2009 - 2024 Il diVino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.