Pas du Tout (mousseux sans alcool)

Artikel 20 van 24
€ 9,95 (inclusief btw)

~ Pasdutout ~ Provence

  • Druivenrassen: Airen, Chardonnay, Ugni Blanc (Trebbiano)
  • Proef en ruik voorjaarsbloemen, vers en fris citrus fruit, vers gemaaid gras. Fijne mousse, pittig bubbeltje. Geweldige vondst, de wijn ruikt naar alcohol en smaakt als een zachte, ronde Prosecco. 
  • Lekker als feestelijk aperitief, bittergarnituur, gamba's met koriander en wat peper, crostini's.

De Côte de Provence is het meest uitgestrekte en vermoedelijk ook oudste wijngebied van Frankrijk. In het gebied werden al rond 600 voor Christus wijnstokken aangeplant. De Provence loopt van Marseille tot net boven Nice en heeft meer dan 3.000 zonne-uren per jaar. In vergelijking: een wijnstok heeft maar 1.500 zonne-uren nodig. Het is een bergachtig gebied, met daartussen lage heuvels en uitgestrekte plateaus . De bodem is vaak van graniet, maar er komen ook kalkrijke kleigronden, keien en kiezelgronden voor.

Pasdutout is door een speciaal, 60 buiken sterk, zwangere-vrouwenpanel in dé alcoholvrije wijnen test van de Negenmaandenbeurs als grote winnaar uit de bus gekomen!

Alcohol vrije wijn kan op een aantal manieren worden gemaakt, waarbij het basisprincipe is dat de alcohol wordt onttrokken uit een ‘gewone’ wijn (wijn met alcohol). Dit gebeurt op dezelfde manier als bij het maken van likeuren en sterke dranken, maar in plaats van de alcohol te bewaren, worden in dit geval de niet-alcoholische componenten bewaard. Door het opwarmen van de basiswijn verlies je altijd aroma’s en hoe hoger de temperatuur hoe meer er verloren gaat. Bij alcoholvrije wijnen is het daarom belangrijk op zo laag mogelijke temperatuur te verdampen. De Pasdutout wijn wordt gemaakt door een mechanische distillatie die vacuüm wordt uitgevoerd: vacuüm verdamping. Onder vacuüm omstandigheden begint de verdamping van alcohol al bij 30˚C en daarom is het niet nodig al te hoge temperaturen te gebruiken. Het resultaat proef je!

>> deze alcoholvrije wijn bevat zeer weinig calorieën << 

© 2009 - 2024 Il diVino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.