Bio

Frankrijk: Domaine La Colombette - Pinot Noir ´Demi-Muid´

Vorige Artikel 3 van 27 Volgende
€ 8,50 (inclusief 21% btw)

Domaine Colombette – Pinot Noir ‘Demi-Muid’

  • Druivenras: Pinot Noir. Er wordt geen filtering toegepast en de wijn rijpt op nieuwe ‘demi-muids’ fusten van 600 liter.
  • Proef en ruik een speelse, soepele pinot noir, amarenen kersen,  elegant, frisheid, helder fonkelend met een plezierige zuurgraad. Sappig met frisdroge afdronk. Veel drinkplezier, elegantie, wat aardse tonen, room, vanille, zeer verfijnd.
  • Lekker bij gevogelte, rosbief, rosbief, carpaccio, manzo tonnato, roodflora kazen.
  • Pionier François Ougiber introduceerde in 1968 de chardonnay en was in 1981 een van de eerste wijnboeren die machinaal ging oogsten. Samen met zoon Vincent stond hij aan de wieg van de alternatieve flesafsluiting ‘de capsules á vis’. Kortom, zij zijn altijd op zoek naar iets nieuws. Het idee voor wijn met een lager alcoholpercentage vatte post nadat François zich na de middagmaaltijd (met wijn natuurlijk) wat lomer voelde. Hij vond dat het alcoholpercentage de laatste jaren te hoog opgelopen was. De wijnen van Domaine la Colombette zijn zuiver en hebben veel persoonlijkheid. De bron van inspiratie is nog lang niet opgedroogd. Het wijngoed ligt ten noorden van de stad Béziers en profiteert van een bijzonder gunstig microklimaat door de ligging tussen het bassin van de Orb en dat van de Libron. Het wijngoed is beschermd tegen de zeewind, heeft warme zomers en gelijkmatige neerslag gedurende het jaar. Dit garandeert een optimale rijping van de druiven. Een kalkhoudende leembodem die zorgvuldig beheerd wordt. Geen gebruik van insecticiden en gewasbeschermingsmiddelen.
  • www.lacolombette.fr 

Kipfilet Wellington, véloutésaus & gebakken witlof (4 personen)

Ingrediënten: 600 g kipfilet, 4 velletjes bladerdeeg, 500 g champignons, 200 g verse shiitake, 5 sjalotten, 1 teentje knoflook, 1 dl port, 30 g verse peterselie, peper en zout, 1,5 dl witte wijn, 2 dl kippenbouillon, 1,5 dl room, takjes tijm, boter, 6 stronkjes witlof, 2 el sherryazijn, 1 el graantjesmosterd

Bereiding: snipper 3 van de sjalotten. Verwijder steeltjes van de shiitake en champignons en snijd de rest heel fijn. Hou ca 5 champignons deze apart. Snijd ook de champignons en knoflook heel fijn. Stoof de sjalot en de gesneden paddenstoelen aan in boter met met peper en zout. Voeg de port toe en laat alles droog stoven. Voeg er dan de fijngesneden peterselie bij en laat dit mengsel (duxelle) afkoelen. Snijd de kipfilets in repen van ongeveer 5 cm breed. Kruid met peper en zout en kleur rondom in warme boter. Schep wat duxelle in het midden van het bladerdeeg. Leg er een reepje kip op en bevochtig de randen van het deeg met water en vouw dicht. Bak de pakketjes in ca 30 min goudbruin in een oven op 180°C. Naar wens kan je het deeg vooraf met wat eierdooier te bestrijken.

De Saus. Snipper de 2 overgebleven sjalotten fijn en stoof samen met overige champignons en de steeltjes aan in boter met wat tijm. Als de sjalot glazig is, blussen met wijn. Laat inkoken en voeg dan de bouillon toe. Laat nog eens tot de helft reduceren en voeg de room erbij. Laat inkoken tot sausdikte. Roer er net voor het serveren een klontje koude boter door om de saus extra te doen glanzen. Haal de blaadjes van de witloofstronkjes. Bak deze knapperig in een hete pan met boter. Blus met de azijn, voeg de mosterd toe en kruid met peper en zout. Laat de witlof een beetje karamelliseren en haal dan van het vuur. De zure toets in het witloof combineert mooi met de wat zoete saus.

  • Hét adres voor (h)eerlijke wijnen
  • Hilversum - Bussum - online
  • Per fles te bestellen
  • Kiezen: smaaktype of land
  • Gratis thuisbezorgd va 80,-
  • Persoonlijk advies? 
  • 035-6229159 of info@ildivino.nl
  • We helpen graag!

 

 

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

  

© 2009 - 2021 Il DiVino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.